DUŽAN TELEOPERATERIMA

MINISTRICA OPAČIĆ 'Gotovo svaki građanin pod ovrhom nije plaćao račune za mobitele'

Zagreb, 250914.Vlada RH. Ministar financija Boris Lalovac i voditelj Ureda Svjetske banke za Hrvatsku Carlos Pinerua potpisali su Ugovor izmedju Republike Hrvatske i Svjetske banke o zajmu za provedbu projekta modernizacije sustava socijalne zastite.Na fotografiji: Milanka Opacic.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić komentirala je kritike po kojima je vladin model oprosta duga promašen jer se najviše opraštaju dugovi za mobitele, piše Novi list.

Kako je istaknula, programi oprosta duga odnose se na ljude koji su ostali bez posla, nisu stvorili dugove iz obijesti i našli su se u situaciji da ne mogu plaćati svoje obaveze.

Činjenica da se najveći dio dugova odnosi na teleoperatere nije iznenađujuća pa i ministrica podsjeća kako su analize ukazivale da su teleoperateri najveći vjerovnici, a nakon njih slijede banke, država te komunalna poduzeća.

– Nema gotovo nijednog građana koji je pod ovrhom, a da nije dužan teleoperaterima – kazala je Opačić dodajući da su oni spremni odreći se dijela svojih prihoda zbog oprosta dugova, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:33