REBALANS PRORAČUNA

MINISTRICA OPAČIĆ 'Nema rezanja novca za socijalu, koncesija autocesta nužna'

 Marko Todorov/CROPIX

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade Milanka Opačić izjavila je danas da se rebalansom proračuna neće smanjivati novac za sustav socijalne skrbi koji brine o najosjetljivijoj populaciji hrvatskih građana, a o koncesiji za autoceste ustvrdila je da sa sobom nosi pozitivne i negativne stvari, no da moramo početi vraćati dugove kako se ne bismo našli na rubu provalije.

"Mi brinemo o najosjetljivijoj populaciji u društvu i tu nema nikakvog rezanja. U sustavu socijalne skrbi reforme su napravljene i neće biti nikakvih rezova jer se ne mogu dirati prava, niti dječi doplatak, niti porodiljne naknade, niti osobne invalidnine ili prava o skrbi o djeci s poteškoćama", izjavila je Opačić odgovarajući na novinarska pitanja.

O davanju u koncesiju autocesta i hoće li radnici zadržati radna mjesta, odgovorila je da se u koncesiju ide zbog toga što se više ne možemo zaduživati.

"Sada plaćamo cijenu političkih odluka prijašnjih Vlada koje su bile neodgovorne i koje su nas zaduživale. Možemo odlučiti hoćemo li se zaduživati dalje i ići prema bankrotu, doći do toga da ne možemo isplatiti plaće i mirovine ili odlučiti dati autoceste u koncesiju i vratiti dio dugova. Kamate su iz dana u dan sve veće. Sada više novca dajemo na otplatu kamata, a manje za stvarne potrebe. Prema tome, koncesijom biramo rješenje po kojem se možemo brinuti za potrebe građana", odgovorila je Opačić.

Dodala je da "bez obzira na koncesiju autoceste ostaju naše".

"Koncesija nosi sa sobom i pozitivne i negativne stvari, ali utvrđeni uvjeti su takvi da čuvaju određena radna mjesta, a ono što je najvažnije je da se prestanemo zaduživati. Vidim da se skupljaju potpisi za referendum protiv davanja autocesta u koncesiju, ali na taj način nećemo nigdje doći. Trebamo početi rješavati stvari u državi inače ćemo se naći na rubu provalije", poručila je potpredsjednica Vlade Milanka Opačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:56