NOVI DETALJI

MINISTRICA SE U SIJEČNJU HVALILA NOVIM AUTOM Lokalni HDZ-ovac: 'Pokazivala nam je fotografije' MERCEDES NAKON OBJAVE U JUTARNJEM 'NESTAO' IZ DVORIŠTA

 
Sporni Mercedes 'nestao' je iz dvorišta obiteljske kuće ministrice Žalac (desno)
 Marko Mrkonjic, Goran Mehkek, Vlado Kos / Cropix

Luksuzni Mercedes E klase, koji smo tijekom protekloga tjedna u četiri navrata fotografirali u dvorištu obiteljske kuće Gabrijele Žalac nakon objave naše priče “nestao” je iz dvorišta. U srijedu prijepodne automobil nije bio parkiran na ulazu u dvorište, pokraj same kuće, gdje smo ga viđali proteklih dana i gdje je prema tvrdnjama susjeda svakodnevno bio već nekoliko mjeseci.

U kući ministrice Žalac i njezina supruga Marija bili su njegovi roditelji koje je dolazak medijskih ekipa rasrdio.

- Što još hoćete? Zašto ovamo dolazite i uznemiravate djecu? Gabrijela vam je sve odgovorila, odlazite odavde i pustite nas na miru - vidno ljutit poručio je predstavnicima medija ministričin svekar.

Prema riječima ljudi s kojima smo razgovarali, automobila nije bilo u dvorištu već u utorak navečer, kada je naša priča ugledala svjetlo dana, a u međuvremenu nismo uspjeli doznati je li ga ministričin suprug eventualno uvezao u garažu koja se nalazi u dnu dvorišta.

U svakom slučaju, Mercedes nismo vidjeli ni ispred autoservisa Žaki, koji drži ministričin suprug, ali ni ispred kuće ili u dvorištu njezinih roditelja Ivana i Vinke Ivanković koji žive u drugom dijelu Vinkovaca, nedaleko od tvornice Spačva.

Naime, nakon što je ministrica izjavila kako taj Mercedes nije ni njezin ni vlasništvo njezina supruga, nego su ga unajmili njezini roditelj, po neke odgovore otišli smo i k njima, ali tamo smo naišli na zaključana vrata. Nakon što smo nekoliko puta pozvonili, kućna vrata nisu se otvorila, a u dvorištu su bila samo dva zlatna retrivera.

Kuća u kojoj žive ministričini roditelji, i koji su prema zemljišnim knjigama njezini suvlasnici, nalazi se u zajedničkom dvorištu s još jednom parcelom na kojoj se nalazi jedna manja kuća, a vlasnik te nekretnine je Ivan Ivanković.

Marko Mrkonjić / CROPIX, Dragan Matić / CROPIX

Obje kuće imaju pripadajuće garaže, a na ulici uz ogradu dvorišta ministričinih roditelja vidjeli smo dva parkirana automobila, stariju Mazdu 6 vinkovačkih registarskih oznaka, kojoj je vlasnik Ivan Ivanković, i Škodu Octaviju zagrebačkih tablica koja je registrirana na HGK, što je očito službeni automobil Vinke Ivanković, predsjednice HGK Županijske komore Vukovar. U dvorištu obiteljske kuće ispred jedne od garaža, pak, bila je parkirana novija Mazda 6 zagrebačkih tablica.

Vinkovci, 200319.
 Fotografije kuce ministrice Gabrijele Zalac i kuce njenjih roditelja u Vinkovcima. 
Na fotografiji: kuca ministrice Gabrijele Zalac. 
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX
Sporni Mercedes 'nestao' je iz dvorišta obiteljske kuće ministrice Žalac

Iako je Žalac ustvrdila da su auto unajmili njezini roditelji te da ga planiraju i kupiti, susjedi su nam opet ponovili da je automobil već dulje vrijeme u dvorištu ministričine obiteljske kuće te da ga gotovo isključivo vozi njezin suprug Mario, koji je i u nedjelju s njim viđen u centru Vinkovaca. A sama ministrica se sredinom siječnja svojim kolegama iz HDZ-a na jednom stranačkom sastanku pohvalila novim automobilom.

- Bilo nas je 30-ak na jednom sastanku ovdje u Vinkovcima kada se ona u neformalnom razgovoru pohvalila novim Mercedesom, a nekima je pokazivala i fotografije. Ja sam čak mislio da je i onu prometnu, kada je udarila djevojčicu, imala tim Mercedesom jer nisam ni znao da vozi Peugeot - rekao nam je jedan lokalni HDZ-ovac.

Vlado Kos / CROPIX
Mercedes nismo vidjeli ni ispred autoservisa Žaki, koji drži ministričin suprug

Vinku Ivanković potražili smo i u Uredu Županijske komore u Vukovaru, no tamo nam je rečeno da “predsjednica danas nije dolazila jer je javila da ima neke sastanke”.

Majka ministrice Žalac već je nekoliko godina predsjednica ŽK Vukovar gdje je prvo bila zaposlena kao poslovna tajnica, a onda je izabrana za predsjednicu, pri čemu je ta funkcija, kako doznajemo, profesionalizirana, što baš i nije običaj u Županijskim komorama u tzv. manjim gradovima gdje je funkcija predsjednika najčešće volonterska.

Vinka Ivanković prije je radila i kao stečajna upraviteljica, između ostaloga i Županjske banke koja je nakon dugogodišnjeg postupka likvidirana, a njezina kći Gabrijela na Ekonomskom fakultetu u Osijeku diplomirala je s radom “Stečaj Županjske banke”.

Vlado Kos / CROPIX
Pokraj kuće majke ministrice Žalac parkirana su tri automobila

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:53