NE ŽELI O IMENIMA

Ministrica Tramišak pokušala objasniti zašto prijetnje nije prijavila premijeru: ‘Nisam imala potrebu...‘

Pojasnila je i zašto o dobivenim prijetnjama nije obavijestila premijera Plenkovića, te zašto je o svemu progovorila tek sada

Nataša Tramišak

 Ronald Gorsic/Cropix

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Nataša Tramišak, za RTL jer govorila o prijetnjama koje je zaprimila, a sada i prijavila policiji.

Kaže kako ne može govoriti o konkretnim imenima, no sve je rekla policiji. Na pitanje je li joj prijetio Milijan Brkić, navodi da nije imala nikakve izravne kontakte s njim. Upitana je li joj prijetio savjetnik premijera, Savić, kaže:

"Savić je posebni savjetnik u ministarstvu regionalnog razvoja i dolazi uz poslove ministarstva. Nije prijetio? Ne", kaže Tramišak.

Upitana što ju je motiviralo da izađe van s prijetnjama i zašto nije reagirala odmah, kaže kako nije tada osjećala potrebu da išta prijavi, nije imala i nema, govori, ime osobe od koje dolaze prijetnje. Ne može reći ni koja tvrtka ili predstavnik tvrtke je uključen. "Dolazilo je preko posrednika", navodi.

Na pitanje zašto nije upoznala premijera s prijetnjama, kaže kako joj je glavni fokus bio rad na ministarstvu i nije imala potrebu komunicirati izvan svog kruga suradnika.

"Nije ugodno, ali nije me pokolebalo, nisam zastrašena i dalje ću nastaviti raditi savjesno svoj posao", govori. Dodaje kako s premijerom ima kvalitetan i profesionalan odnos.

"Ovo je bila moja odgvornost, nadležnost ministarstva i to je razlog zašto mu nisam prenosila ovakve informacije", tvrdi dalje.

Pojašnjava kako je sada izašla u javnost s informacijom jer je ista došla do medija te kako se proširio broj ljudi koji znaju za prijetnje pa to nije mogla demantirati.

Na pitanje je li ona sada zviždačica u Vladi, odgovara kako ne zna u kom bi to kontekstu bilo.

"Ono što se događalo, događalo se u ministarstvu, vezano za posao Ministarstva i nema nikakvih drugih članova Vlade", kaže.

Zaključuje i kako nema naznaka da je u HDZ-u na snazi unutarstranački obračun. Policijsku zaštitu nije tražila, piše RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2022 21:21