COVID U VLADI

Ministrica turizma pozitivna na koronavirus: Samoizolacija određena dvojici ministara

Ministrica Brnjac svoje obveze nastavlja obavljati u izolaciji, objavili su iz Vlade
Nikolina Brnjac, subotnji sastanak u Vladi (u okviru)
 Ranko Suvar/Cropix/Vlada Rh

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac obavila je danas testiranje na prisutnost koronavirusa. Rezultati testa pokazali su da je pozitivna na koronavirus. Ministrica je danas osjetila simptome bolesti te se odlučila testirati. Dobrog je zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom, odnosno blago povišenom temperaturom, priopćeno je iz Vlade.

Ministrica Brnjac svoje obveze nastavlja obavljati u izolaciji, pridržavajući se svih mjera epidemiologa. Samoizolacija je određena i članovima njene obitelji, a epidemiolozima su dani podaci o bliskim kontaktima ministrice u posljednjih 48 sati.

S obzirom na sastanak koji se jučer održao u Vladi, dežurna epidemiologinja odredila je mjeru obavezne samoizolacije u trajanju od 14 dana za ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića i ministra gospodarstva te održivog razvoja Tomislava Ćorića, koji su na sastanku sjedili pored ministrice Brnjac.

image
Sastanak o pripremi Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine te Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, kao i oko borbe protiv COVID-19, na kojem je sudjelovala i Brnjac
Vlada Rh

Tijekom cijelog trajanja sastanka svi sudionici nosili su zaštitne maske. Po odluci epidemiologinje, na ostale sudionike sastanka i članove Vlade koji su bili na udaljenosti većoj od 2 metra od ministrice Brnjac odnosit će se pravila pasivnog nadzora te preporuka o pojačanom nadzoru zdravstvenog stanja, uz obavezno testiranje na koronavirus.

image
Ministri Aladrović i Ćorić i inače na sjednicama Vlade sjede pored Nikoline Brnjac
Damjan Tadic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. veljača 2023 17:00