UOČI KOMEMORACIJE U JASENOVCU

MINISTRICA VANJSKIH POSLOVA 'Postoje naznake da će Vulin doći u Hrvatsku. Poznat je po zapaljivoj retorici, pozivamo vladu Srbije da bude odgovorna'

 CROPIX

Ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić za N1 komentirala je mogući dolazak srpskog ministra obrane Aleksandra Vulina u Hrvatsku na molitveni skup nedaleko Jasenovca.

- Postoje naznake da će ministar Vulin doći u Hrvatsku, ja zaista ne znam ima li on namjeru ili ne u kontekstu sad ovog teškog incidenta koji se dogodio. Ministar Vulin je poznat po nekad neodmjerenoj i zapaljivoj retorici. Mislimo da takva vrsta retorike i takva vrsta ponovnih nekih izjava u Hrvatskoj, sigurno ne bi pridonijela našim odnosima tako da očekujemo od srbijanske vlade da bude odgovorna u ovom trenutku.

Dakle, mi sigurno želimo graditi bolje odnose s Republikom Srbijom, vjerujemo da bi to trebala biti i želja druge strane, ona je deklarativno takva, i u tom smislu mislim da bilo kakva posjeta, bilo kojeg dužnosnika sa strane Srbije treba biti - dakle odluka o tome hoće li Vulin doći u Hrvatsku ili ne - treba biti mjerena na takav način - rekla je Pejčinović Burić.

Podsjetimo, državna komemoracija u Jasenovcu bit će održana ove nedjelje, a predstavnici srpskih i antifašističkih organizacija svoju će komemoraciju održati dan ranije, u subotu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:51