PROCURILI SMS-OVI

Ministrica Vučković o spornim porukama: ‘Samo sam provjeravala uvjete, nisam urgirala da se ikoga zaposli‘

- Nijedna osoba koja se spominje u porukama nije primljena na radno mjesto za vrijeme moje dužnosti, tvrdi ministrica

Marija Vučković, ministrica poljoprivrede

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković reagirala je na navode portala 24 sata koji je u utorak objavio nove SMS poruke u kojima je, kako tvrde, ministrica kod šefa Hrvatskih šuma urgirala oko zapošljavanja.

Prema porukama koje su nastale krajem 2019. godine i početkom 2020., ministrica Vučković s Jakupčićem razgovara o zaposlenju izvjesnog Domagoja Magdića koji je bio upravitelj Šumarije u Josipdolu.

Vučković govori kako “ima ambicije za drugo radno mjesto”, na što Jakupčić obećava da će “ispitati što se može". Ministrica se raspituje i o angažmanu pripravnika iz Više šumarske škole Dalmacija, na što joj direktor Hrvatskih šuma odgovora s “Ministrice, naravno da ćemo primiti”. Uputio ju je i da prenese pripravniku da njemu osobno pošalje svoj životopis.

Vučković tvrdi kako nijedna osoba koja se spominje u porukama nije primljena na radno mjesto za vrijeme moje dužnosti.

Njezino priopćenje niže prenosimo u cijelosti.

- U vezi s objavljenim porukama u javnim medijima, očitujem se kako nikad nisam od bivšeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića tražila pojedinačne usluge protivne propisima i zakonu.

U slučaju gospodina Domagoja Magdića zaposlenog u Šumariji Josipdol, u jednoj prigodi sam zamoljena provjeriti zadovoljava li uvjete za drugo radno mjesto, sukladno sistematizaciji, pri čemu je iz objavljenih poruka vidljivo da gospodin Jakupčić povratno obavještava koji su uvjeti za takvo radno mjesto. Nikad više u nijednoj prigodi nisam pitala za gospodina Magdića.

Netočno je da sam tražila prijem točno određenog pripravnika putem poruke, naprotiv, moje je pitanje, slijedom upita na različitim događanjima ili susretima, bilo prima li tvrtka Hrvatske šume uopće pripravnike šumarske struke u Dalmaciji.

Nadalje, što se tiče poruka koje spominju premještaj određene osobe, mogu reći da se ovog razgovora sjećam, i koliko se sjećam, radilo se o osobi u drugom stanju koja je radila na mjestu revernika u Šumariji Donji Lapac te je imala problema u to vrijeme s dugotrajnim putovanjima. Premještena je u Šumariju Lekenik gdje, prema posljednjim informacijama, i danas radi kao revernik, diplomirani inženjer šumarstva.

Na kraju, u vezi s tvrtkom Cedar, pri čemu iz objave ne vidim nikakve moje poruke, sjećam se dopisa u vezi s navedenom tvrtkom poslanih od strane jedinice lokalne samouprave na kojoj je tvrtka imala sjedište. Koliko je meni poznato, tvrtka Cedar je, nažalost, otišla u stečaj, a prije toga je podmirila sva dugovanja prema Hrvatskim šumama.

Nijedna osoba koja se spominje u porukama nije primljena na radno mjesto za vrijeme moje dužnosti, kaže ministrica Vučković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. veljača 2024 17:38