BITAN I VRIJEDAN PROJEKT

Ministrici predstavljeno idejno rješenje ribarske luke u Rogoznici

Marija Vučković
 Darko Tomas / CROPIX

Župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk i načelnica Općine Rogoznica Sandra Jakelić predstavili su u ponedjeljak idejno rješenje ribarske luke Peleš u Rogoznici ministrici poljoprivrede Mariji Vučković.

"Ovo je vrlo bitan i vrijedan projekt, pogotovo za rogozničku općinu, koja je imala probleme s ribarstvom. Jednim iskrcajnim mjestom velikim smo djelom riješili taj problem, ali pravi 'šlag na ribarsku tortu' je upravo ribarska luka koja će priču zaokružiti na kvalitetan način", izjavio je župan Pauk nakon sastanka.

Ministrica Vučković ocijenila je kako je projekt izgradnje ribarske luke u Rogoznici dobar primjer interakcije na području lokalne i županijske zajednice i onih koji su nadležni za upravljanje pomorskim dobrom te područjem turizma i ribarstva.

"Zajedno ćemo nastojati pripremiti projektnu dokumentaciju do kraja, kako bi se projekt imao priliku financirati iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo", kazala je Vučković.

Načelnica Rogoznice Sandra Jakelić podsjetila je kako je izgradnja luke Peleš u planu još od donošenja prvog prostornog plana 2009. godine.

Rogoznici je uz turizam ribarstvo najvažnija grana, a predstavljenim rješenjem svi će ribari koji tamo obavljaju djelatnost dobiti vrlo vrijednu i kvalitetnu infrastrukturu kako bi mogli nesmetano raditi bez obzira na turističku sezonu i sve što se događa u ljetnim mjesecima, naglasila je Jakelić.

"Rogoznica je dosad imala privremeno rješenje kroz iskrcajno mjesto, a lociranjem luke u uvali Peleš i izgradnjom pristupne ceste do luke ribari će biti sretni, kao i svi ostali, što će moći nesmetano obavljati svoju djelatnost na pravi način", kaže načelnica.

Ministrica poljoprivrede također je istaknula da je u Šibensko-kninskoj županiji iz Programa ruralnog razvoja i jamstvenog fonda do sada u ovom programskom razdoblju ugovoreno projekata u vrijednosti 518 milijuna kuna, od čega je isplaćeno 338 milijuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:17