GRUPA NA FACEBOOKU

MINISTRU JOVANOVIĆU PRIJETILI STRIJELJANJEM Policija im brzo ušla u trag, u sve umiješan i šef pravaša

Na Facebooku je osnovana mrziteljska grupa s peticijom kojom se zahtijeva strijeljanje ministra znanosti. 'Ja jesam liječnik, ali za članove te grupe ipak je nadležan subspecijalist. Poznajem nekoliko vrsnih psihijatara i rado ću im preporučiti nekog od njih. Neka me slobodno kontaktiraju preko Facebooka. Možda osnujem i Facebook grupu za pomoć toj ekipi!', izjavio je Jovanović
 Goran Mehkek / CROPIX

RIJEKA - Na Facebooku je nedavno osvanula grupa kojom se poziva na smrt ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića. Grupa nosi naziv 'Peticija za strijeljanje Željka Jovanovića-Jove', a ministar za Novi list kaže da on policiji nije prijavio nikoga, no na svom je Facebook profilu već komentirao slučaj, napisavši da ga je na postojanje 'bolesne grupe' upozorio jedan prijatelj.

'Ja jesam liječnik, ali za članove te grupe ipak je nadležan subspecijalist. Poznajem nekoliko vrsnih psihijatara i rado ću im preporučiti nekog od njih. Neka me slobodno kontaktiraju preko Facebooka. Možda osnujem i Facebook grupu za pomoć toj ekipi!', izjavio je Jovanović za Novi list .

Grupu 'za strijeljanje Željka Jovanovića-Jove' na Facebooku promovira imenom i prezimenom osoba koja se zove Dinko Peličević, koji doduše navodi i da će prijeki sud biti povučen ako ministar da ostavku i nastavi živjeti po Božjim zapovjedima.

Policija na tragu pokretačima grupe, među 'lajkačima' i pravaški političar

Postojanjem grupe koja je doslovce preko noći osvanula na Facebooku i koja se počela širiti među ministrovim ne-štovateljima, od podne u ponedjeljak intenzivno se bavi Ministarstvo unutarnjih poslova.

'Znamo za grupu i kriminalističko istraživanje je u tijeku', poručili su kratko iz MUP-a ne želeći pritom otkriti jesu li do saznanja došli slučajno preko medijskog neba ili im je netko iz Jovanovićevog kruga to prijavio.

No, kako neslužbeno doznajemo, idejni začenik grupe samoprozvani Gabriel Trnoružac u duetu sa Dinkom Peličevićem tog 21. prosinca nisu bili pretjerano pažljivi prilikom kreiranja stranice pa bi im istražitelji olako mogli ući u trag iako je zadnja aktivnost u virtualnom svijetu bila 25. prosinca uz poruku "Božić je dan kada se podsjećamo da Božja milost nema granica i zato zaželimo Božić svima pa i neprijateljima!".

Među vatrenijim 'lajkačima' objavljenih postova i statusa je i Dražen Keleminec, predsjednik Autohtone Hrvatske stranke prava, koji bi se također mogao naći na vrućoj istražiteljskoj stolici.

Podsjetimo da je animozitet prema Jovanoviću nedavno pokazao već jedan korisnik iste društvene mreže kojeg je vrlo brzo, zbog lavine uvreda i prijetnji na ministrov račun, policija uhitila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:14