TUŽNA OBLJETNICA

Minuta šutnje u Hrvatskom saboru za žrtve genocida u Srebrenici: ‘Neka im je vječna slava‘

Neka se takav zločin nikad više ne ponovi, rekao je predsjednik Sabora Jandroković, prihvativši prijedlog Vidović Krišto
Karolina Vidović Krišto
 Damjan Tadic/CROPIX

Hrvatski sabor u ponedjeljak je, na poticaj Karoline Vidović Krišto (NZ), minutom šutnje odao počast žrtvama genocida u Srebrenici.

- Neka im je vječna slava i neka se takav zločin nikad više ne ponovi - rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković, prihvativši prijedlog nezavisne zastupnice.

Podsjetio je pritom kako je u Saboru već bila komemoracija za žrtve Srebrenice, organizirala ju je zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj.

Zločin u Srebrenici najstrašniji je zločin od 2. svjetskog rata, a nije adekvatno kažnjen, rekla je Vidović Krišto, podsjetivši da su zločin počinile srpske postrojbe i da ga i danas mnogi političari negiraju.

- Vezano za nedjeljnu, 26. obljetnicu genocida u Srebrenici, pozivam da odamo počast žrtvama genocida u Srebrenici koji su počinile srpske postrojbe - izjavila je.

Hrvatski sabor u ponedjeljak očekuje dinamičan dan - nakon zastupničkih govora na slobodnu temu, raspravit će Izvješće premijera Andreja Plenkovića o održanim sastancima Europskog vijeća u prvoj polovini godine, a nakon toga i prijedlog da Kazimira Bačića razriješi dužnosti ravnatelja Hrvatske radiotelevizije, a da za vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja imenuje Renata Kunića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2022 17:51