ODLUKA U SABORU

MIP Stjepanu Kovaču (SDP) skinuo imunitet i dao odobrenje za određivanje istražnog zatvora

Zahtjev za skidanje imuniteta i lišavanje slobode Kovača poslalo je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH)
Stjepan Kovač
 Željko Hajdinjak/Cropix

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) jednoglasno je u u petak skinulo imunitet i dalo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka, lišavanje slobode i određivanje istražnog zatvora za SDP-ovog saborskog zastupnika Stjepana Kovača, bivšeg gradonačelnika Čakovca.

Zahtjev za skidanje imuniteta i lišavanje slobode Kovača poslalo je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) zbog sumnje da je počinio kazneno djelo trgovanja utjecajem.

Kovača se sumnjiči da je uoči lokalnih izbora u svibnju iscenirao prijetnje smrću kako bi doznao identitet osobe koja stoji iza internetske stranice „stjepankotac”.

Kovač sada može biti uhićen, a istražitelji krenuti u pretres njegova doma i drugih prostorija. Po uobičajenoj praksi, MIP uvijek kada to traži DORH skida imunitet zastupniku.

U jutrošnjoj akciji policije i USKOK-a na području Međimurja uhićeno je više osoba pod sumnjom da su počinile koruptivna kaznena djela, među kojima i međimurski župan Matija Posavec.

Posavec je prema neslužbenim informacijama osumnjičen za djelo koje nije povezano s Kovačem, da je primio 10.000 kuna za zapošljavanje u međimurskoj Županijskoj upravi za ceste (ŽUC).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2023 11:26