BIVŠA MINISTRICA

Mirela Holy morala je napustiti Milanovićevu Vladu zbog mejla, kaže da se zbog ‘afere 5.0‘ fenomenalno zabavlja

«Postoji procedura, kao što je postojala i u mom slučaju. Zašto se Sanja Milanović Musić nije držala procedure?»

Mirela Holy

 Nikša Stipaničev/Cropix/Cropix

- Samo podsjećam da su zbog maila i visoko podignute letvice bivšeg premijera neki podnijeli ostavke. Piše li predsjednik Republike ostavku u ovom trenutku ili bar prva dama? - napisala je na Twitteru Mirela Holy, bivša ministrica zaštite i okoliša iz Vlade Zorana Milanovića.

Holy je komentirala tekst o tome kako je predsjednikova supruga Sanja Milanović Musić intervenirala kod ravnateljice zagrebačke Klasične gimnazije, a nakon toga su njenom mlađem sinu dvije ocjene bile podignute s četvorki na petice, i to sedam dana nakon što su bile zaključene. Holy je objavom ujedno aludirala i na svoj slučaj, kada je svojedobno zbog spornog maila napustila Vladu.

- Fenomenalno se sada zabavljam, ne zbog Sanje Milanović Musić, nego zbog visoko postavljene letvice. U mom slučaju Milanović je kazao da je to neprihvatljivo ponašanje i o tome je govorio kao o primjeru političke korupcije - kazala je Holy te dodala: - Postoji procedura kojom se to treba rješavati, kao što je postojala i u mom slučaju. Zašto se Sanja Milanović Musić nije držala procedure?

Mandat Mirele Holy je, podsjetimo, završio zbog maila koji je uputila tadašnjem predsjedniku Uprave HŽ-a Reneu Valčiću. U tom mailu Holy je Valčiću napisala da poštedi otkaza Heidi Maziju, suprugu SDP-ova člana Gorana Mazije koji je bio član SDP-ova Savjeta za zaštitu okoliša. Kad je pismo izašlo u javnost, Holy je podnijela ostavku. U to vrijeme je u više navrata istaknula kako je to bio nepromišljeni mail u kojem "nije tražila da se bilo koga zaposli niti je intervenirala da se bilo kome osigura veća pozicija unutar sustava, nego je samo apelirala da se gospođu politički ne šikanira".

- Radi se o gospođi koja je taj posao dobila temeljem natječaja u vrijeme HDZ-ove vlasti i radila je kao tajnica predsjednika Uprave, a stekla je dojam da se nju povezuje da je bila politički imenovana na to mjesto - rekla je tada Holy.

Njen odlazak iz Vlade Milanović je kao tadašnji premijer komentirao riječima kako je "ljestvica visoko postavljena".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:18