ČELNICA ORAH-A

MIRELA HOLY 'U šoku sam. Svi lažu. Nismo se dogovorili s vladajućom strankom'

Najprije su te nebuloze plasirali desni mediji, a sada ih preuzimaju i ljevičari
 Emica Elvedji / CROPIX

Nikakva suradnja s SDP-om nije moguća, kaže Mirela Holy, demantirajući navodnu dogovorenu suradnju ORaH-a s SDP-om i to da će biti premijerka.

Tko plasira laži, tko vam sve podmeće i zašto?

- Kod nas postoji sustavna medijska kampanja desnih medija, a nažalost te su totalno nebulozne i idiotske interpretacije počeli preuzimati i određeni lijevi mediji i politički komentatori, doduše ne toliko vulgarno i brutalno kao desni. Pa je, primjerice, u emisiji ‘Otvoreno’ gospodin Žarko Puhovski izjavio da raspolaže pouzdanim informacijama da su ORaH i SDP dogovorili suradnju.

Čudi vas ta izjava ?

- U apsolutnom sam šoku. Tim više što smo njemu i grupi tzv. lijevih političkih analitičara prije mjesec dana ponudili da s nama odrade zatvoreni sastanak kako bismo ih informirali o planovima i stavovima stranke.

Što vas je motiviralo na to?

- To što se često provlači teza da smo stranka bez politike, a mi smo jedini koji sustavno plasiramo svoje sektorske politke. Htjeli smo im reći što radimo, a ne utjecati na njihove buduće izjave i promišljanja.

Koliko ih je prihvatilo sastanak?

- Svi su, nažalost, odbili.

S kojim obrazloženjem?

- Neki da ne mogu sjediti u istome prostoru s drugim komentatorima, a neki nisu željeli imati dodir s bilo kojom političkom strankom. Uglavnom, i Puhovski je odbio, a onda izjavio što je izjavio.

Tvrdite da i ministar Gordan Maras laže o postojanju dogovora između ORaH-a i SDP-a. Zašto?

- Teško mi je prosuđivati njegove motive. S Marasom se dugo nisam čula, ne sjećam se kada. U Saboru smo se vidjeli izdaleka...

Imate pad u anketama.

- Određene ankete pokazuju rast, druge pad. Smatramo da je za stranku koja postoji godinu dana rezultat potpore od 15 do 18 posto fenomenalan.

Kako vam izgleda početak predsjedničke kampanje?

- Očekivala sam više konkretnih ideja, a ne optužbe na osobnoj razini i stavljanje na stol tema koje apsolutno nemaju veze s ovlastima predsjednika.

Koje na primjer?

- Gospodarske teme ili tema kemijske kastracije. Da ne govorim o radnom vremenu Vlade od 6 sati ujutro. Mislim da bi se kandidati morali informirati o svojim potencijalnim ovlastima.

Čak i Josipović?

- On se ipak fokusirao na ono što jesu predsjedničke ovlasti. Mogući je razlog to što je pravnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 07:35