ISTI STANDARDI ZA SVE

Mirela Holy: 'Zbog suđenja za prometnu nesreću Radimir Čačić uopće nije trebao biti član Vlade!'

ZAGREB - Zbog suđenja za prometnu nesreću Radimir Čačić uopće nije trebao biti član Vlade! – jasno je i nedvosmisleno izjavila danas bivša ministrica i SDP-ova zastupnica Mirela Holy komentirajući novinarima suđenje u Mađarskoj prvom potpredsjedniku. Ali i činjenicu što je upravo na dan još jednog ročišta za Čačića u medijima objavljen stav Vlade kako će Čačić ostati na svojoj funkciji čak i ako bude buzuvjetno osuđen.

Čačić o Holy: Ne znam o čemu govorite ni u najgrubljim crtama, groteskno je da o tome pričam!

Holy smatra kako je Čačić trebao "preuzeti odgovornost i snositi posljedice što je u prometnoj nesreći ipak ubio dvije osobe,“ odnosno da bi moralni standardi trebali vrijediti za sve jednako.

- To nije pitanje za mene već za premijera, odgovorila je bivša ministrica na pitanje boji li se da su neki standardi odnosno ljestvica ipak postavljeni dovoljno visoko kako bi se neki mogli provući.

Podsjetimo, Holy je morala otići jer je javnost doznala za njezin mail kojim je od šefa HŽ-a tražila da od otkaza zaštiti suprugu njeznog stranačkog kolege. Premijer Zoran Milanović tada je rekao da mu je žao što Holy odlazi ali da je njegova Vlada odlučila postaviti vrlo visoke standarde o tome što ministri mogu, a što ne.

Holy smatra da bi ista pravila igre trebala vrijediti za sve.

- Ukoliko imamo neka određena pravila igre onda ih se trebamo držati, kaže Holy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:47