SPLIĆANIN OČAJAN

'Mirjana Sanader se zabila u mene, a sada ne želi doći na sud. Gadi mi se! Zbog sudara moram na operaciju'

Roglića čeka operacija kralježnice jer zbog nesreće otežano hoda, leđa su mu ukočena, boli ga noga...
 Damir Krajač / Cropix

SPLIT - Mirjana Sanader mi se gadi. Od trenutka kad je izašla iz auta, iz glave mi ne izlazi njezin slamnati šešir, to mi prođe kroz glavu milijun puta na dan. Nakon prometne nereće koju je skrivila, nije niti jednom pokušala razgovarati sa mnom. Ali, Veliki brat je gleda odozgo, njezina obitelj prolazi kroz teško razdoblje - rekao je Stipe Roglić (31), pomorac kojemu je 13. lipnja 2010. u Splitu, na križanju Solinske i Ulice Domovinskog rata, Mirjana Sanader terencem Honda CRV splitskih registarskih oznaka oduzela prednost prolaza te se svom snagom zabila u Fiat Bravu kojom je on upravljao.

Splitskog pomorca u listopadu čeka operacija kralježnice jer zbog nesreće otežano hoda, leđa su mu ukočena, boli ga desna noga.

- Eto što je ona meni zadala, zdravlje je otišlo, a da sam plovio, zaradio bih barem 150.000 kuna u ovih godinu i pol - ističe pomorac. Iako se nesreća dogodila prije više od godinu dana, Mirjana Sanader još nije dala svoj iskaz Prekršajnom sudu koji je tereti za neustupanje prednosti prolaza. Bila je pozvana na ročište u lipnju, ali je nazvala sud i rekla da ima puno posla na arheološkim iskopinama u Trilju te da će doći za nekoliko dana. No, nije došla, pa je splitski Prekršajni sud je početkom srpnja uputio molbu sudu u Zagrebu da je sasluša.

- Ročište je određeno za 6. listopada 2011. - kazala je Željka Grgec, predsjednica Prekršajnog suda u Zagrebu.

- I slijepac vidi razliku u tretmanu ‘malih’ i ‘velikih’. Dok se običnom čovjeku za prekršaj u prometu vodi hitan postupak, Mirjana Sanader može otezati koliko hoće, ogorčen je Roglić.

‘Zbog nje gubim vrijeme u kojem sam mogao raditi’

Žalostan sam jer ne mogu raditi. Da mi nije obitelji, majke Vinke i sestre Julijane, bio bih beskućnik. Od svibnja do kolovoza radio sam u jednoj tvrtki kao fizički radnik, a 29 puta primio sam injekcije zbog bolova u kralježnici kako bih mogao izdržati na poslu. Pogotovo sam razočaran zato što moram na operaciju, a zbog Mirjane Sanader gubim vrijeme u kojem sam mogao raditi. Volim raditi, prije nesreće sam radio dva posla. Osim što sam pomorac, držao sam i pizzeriju koju sam morao zatvoriti, a sada sam beskoristan. Osjećam se kao pas u kavezu - ljut je Roglić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:20