RAZLJUĆENI SUPRUG

Mirko Cetinski o Končaru: Služi se mafijaškim metodama i okružen je lašcima

Suprug Vinke Cetinski odgovara na optužbe iz suprotnog tabora: Htio je uzeti kuće moje majke i djece, a duguje mi i novac za onu famoznu jahtu!

ZAGREB, ROVINJ - Anto Nobilo laže! Ne želim ulaziti u njegove motive zbog čega, ali nikad se nije uključio ni u kakvo posredovanje, a kamoli da bi moju suprugu nagovarao, kako kaže, četiri mjeseca da vrati neki novac jer mi ga ni nemamo. Od samoga početka se u ništa nije petljao, niti smo s njime ikad o tome razgovarali, ističe Mirko Cetinski, čiju je suprugu Vinku za prevaru optužio Danko Končar, još uvijek aktualni Nobilov poslovni partner.

Obiteljske veze

- Zbog obiteljske veze, što je sasvim razumljivo jer je on ipak punac mome sinu, osobno sam ga kontaktirao tek kad je Končar podigao tužbu. Želio sam da nam preporuči nekog pravnika koji se razumije u ovakve slučajeve jer su nas svi ovi događaji potpuno šokirali. Upravo nas je Nobilo uputio na riječkog odvjetnika Ljubišu Drageljevića koji, hvala Bogu, izvrsno i pošteno obavlja svoj posao.

Teške klevete

Ta preporuka je naš jedini kontakt u cijeloj situaciji, kategorično tvrdi Cetinski koji se iskreno nada kako će svoju suprugu ponovno ugledati u četvrtak iza podneva kad joj istekne mjera 72-satnog zadržavanja. Ističe kako se u pritvorskim uvjetima odlično drži, ali da je još nije mogao posjetiti, nego samo dostaviti garderobu i posteljinu.

- Reagirat ćemo vrlo brzo na mnoge laži koje su se o nama proteklih dana objavljivale, pogotovo jer se mi sve vrijeme držimo dogovora s našim odvjetnicima da nećemo javno istupati, ali to onda Končar iskoristi kako bi još više oklevetao moju suprugu. E sad je dosta! Njegove “McMafija” metode kod nas neće proći jer se namjerio na krivu osobu. Vinka nije žena koja je varalica niti je žena kojoj može “uvaliti” svoje pogreške, kategorično uzvraća razljućeni Mirko Cetinski na prozivke iz tabora donedavnog poslovnog partnera svoje životne družice.

Ovaj bračni par zajedno je od njihove 14. godine. Zajedno su punih 50 godina, a od toga su više od 40 godina u braku. Da nije bilo ove afere, sad bi proslavljali svoj “zlatni pir”. Od prvoga su dana zajedno dijelili dobro i zlo i zajedno donosili sve važne odluke. Posljednja je bila da će u ovom skandalu izdržati do kraja.

- Kad otvorim novine i da ne poznam Vinku, mislio bih da je ta žena i prije suđenja osuđena na vješala.

Umjetno stvarana medijska slika nas najviše vrijeđa jer nitko do sada nije želio čuti našu stranu priče zbog PR kampanje velikog kapitala. Uvjeren sam da ćemo pobijediti i da će se dokazati istina, ali mi je najviše žao cijele naše obitelji koju će do kraja života pratiti ova mrlja koju je netko proračunat odlučio prilijepiti jednoj poštenoj i uspješnoj obitelji - zaključuje Cetinski.

Potvrdio je da je Danko Končar na njihovu imovinu stavio zabilježbu dok se cijeli slučaj ne razriješi.

Blokada imovine

- Zabilježba se odnosi na moju tvrtku Arting radio d.o.o. i MC savjetovanja, u kojoj je i Končar bio član Uprave. Imovinu ne mogu za sada prodavati - ustvrdio je Vinkin suprug.

Kaže i kako mu Končar nije mogao “sjesti” na obiteljsku kuću koja je u vlasništvu njegove majke, kao ni na dvije kuće koje su već četiri godine u vlasništvu njegovih sinova Tonyja i Mattea, iako je i to htio napraviti. Spominje Mirko i, kako kaže, “famoznu jahtu” Santa Eufemiju, koja je zapravo vlasništvo tvrtke MC savjetovanja u kojoj je 30 posto udjela imao Končar, ali dogovorili su se da će troškove leasinga plaćati popola.

Otplata leasinga

- Nagovorio me da kupimo brod kako bi ga koristili za buduće poslove vezane za brodogradnju, ali do danas mi nije, iako je trebao, platio polovicu cijene.

Za brod više ne pita, a ja sam u kupovinu uložio popriličan novac i danas sam otplaćujem leasing - oštar je Mirko Cetinski.

Na pitanje zna li on možda gdje je Željan Hrvatin, rovinjski odvjetnik i vlasnik agencije za nekretnine, rekao je da ne zna.

- U subotu me nazvao Hrvatin iz Mađarske i pitao što se događa. Rekao mi je kako je na službenom putu i da će se što prije vratiti. Od tada ga, međutim, nisam ni čuo ni vidio - zaključio je Mirko Cetinski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 07:14