MALENICA IMENOVAO POVJERENICU

Mirna Veža, pročelnica Službe pravnih poslova zaštite i zastupanja, vodit će Split u narednih 90 dana

Prema njegovoj najavi izgledno je da bi se izbori za gradonačelnika trebali održati 26. lipnja ove godine
 Vojko Bašić/Cropix

Napetostima oko odluke čija će ruka će voditi Split u iščekivanju novih izbora na kraj je stao ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, koji je mjesto povjerenice za Split povjerio Mirni Veži, javlja Slobodna Dalmacija.

- Sukladno praksi i Zakonu o lokalnoj i regionalnoj samoupravi za vladinu povjerenicu u gradu Splitu je izabrana Mirna Veža koja ispunjava sve uvjete - naveo je ministar Malenica obrazloživši odluku.

Prema njegovoj najavi izgledno je da bi se izbori za gradonačelnika trebali održati 26. lipnja ove godine. Hoće li se istoga dana održati i kotarski izbori odlučit će Gradsko vijeće na sljedećoj sjednici koja je zakazana za 26. travnja.

Podsjetimo, povjerenik će za nužnu brigu o gradu biti zadužen 90 dana, ili nešto duže, ako će se o izboru gradonačelnika odlučivati u drugom krugu, a za njegova mandata Split mora funkcionirati neometano. Kao što obaveze preuzete u prethodnim razdobljima koje dospijevaju u narednom periodu moraju biti dovedene do kraja, isto tako ne smije preuzimati obaveze koje bi mogle doći na naplatu u nekom sljedećem razdoblju, ili, naravski, prouzročiti štetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:13