O BORBI S KORONOM

Mirna Zidarić: ‘Čim sam pročitala da su Ćorić i Đoković pozitivni - dvojbe nije bilo‘

Poznata sportska novinarka opisala je kako izgleda njezina borba s Covidom-19 i pozvala sve na pojačan oprez
Mirna Zidarić





 
 Ranko Suvar/Cropix

Sportska novinarka i urednica na HRT-u, Mirna Zidarić, obratila se javnosti i opisala kako izgleda njezina borba s Covidom-19, piše T-Portal.

'Za razliku od tenisača sudionika Adria toura u Zadru koji su pozitivni na C19 i nemaju simptome, u mom se slučaju infekcija nakon 48 sati manifestirala tipičnim simptomima poput blago povišene temperature, glavobolje i opće slabosti. Čim sam pročitala da je Borna Ćorić, s kojim sam snimala intervju pozitivan bilo mi je jasno da bi to moglo biti to, a nakon što je naknadno i Đoković objavio svoj nalaz - dvojbe nije bilo', rekla je Mirna.

Kazala je i kako su joj se svi smijali jer se ni s kime nije željela ni rukovati, no tijekom intervjua bilo je teško zadržati razmak.

'Ali s obzirom na svjetsku slavu sudionika teško je to bilo držati pod kontrolom jer svatko je želio doći što bliže, snimiti što bolje, ekskluzivnije, sadržajnije. Meni su se smijali jer se ni s kim ne rukujem, vječito dezinficiram ruke, ali eto događa se i iznimno opreznima. Kasnije sam s Bornom snimala intervju, ponovno bez rukovanja, ali na manjoj udaljenosti od 2 metra, pa se možda i tada dogodila transmisija', pojašnjava Mirna.

Zašto je odlučila hrabro progovoriti o borbi koju vodi, objasnila je na svojem Facebook profilu:

'Smatrala sam važnim s javnosti podijeliti iskustva zaraze Covidom-19...', kaže Mirna, '... jer olako smo se tijekom karantene, gledajući svakodnevne presice Stožera nabacivali procjenama dnevnih brojki podcjenjujući ono najvažnije - da se iza svakog broja krije osoba, osoba koja ima obitelj, prijatelje i poznanike.

Mnogi su me tijekom tih mjeseci pitali poznaješ li uopće nekog zaraženog? Nakon odmahivanja glavom usljedilo bi tIpično ‘znalačko’ zauzimanje kategoričkig stava o tome kako nas bezrazložno zastrašuju, drže zatvorene u kućama, a nitko znan nema korinavirus, jer sve je to ‘dio nekog većeg plana’...i znate već sve teorije koje ste/su skovali...

E pa sad barem znate neka imena zaraženih, a svako ime vodi svoju bitku. Da vi ne biste bili jedan od njih iznimno je važno biti odgovoran na svim nivoima!

Nadam se da vam je moje iskustvo koje sam podijelila sa Snježanom Dragojević Harapin u novom broju časopisa Gloria.hr dalo poticaj, kao i meni samoj da, iako nam neizmjerno drago bilo vidjeti nekog - ne skačemo u zagrljaj, ne pružamo automatski ruku, ne dotičemo znane i neznane, već da poštujemo intimni prostor svake osobe, držimo razmak, nosimo maske u zatvorenom prostoru i iako je 21-o stoljeće, još jednom ponovimo -peremo ruke!

Neka nam svima ovo bude pouka i prilika za sigurnije i sretnije sutra.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:50