POLEMIKA U SINJU

Miro Bulj odgovorio Viteškom alkarskom društvu: ‘Ja da sam onemogućavao jednake uvjete alkarima?!‘

‘Sinj kao i naša Alka su junaštvo i čojstvo, čast i stav, a ne kukavičluk i poltronstvo‘, rekao je Bulj
Miro Bulj
 Tom Dubravec/Cropix

Nakon što su alkari napali Mira Bulja, gradonačelnik Sinja im nije ostao dužan, piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo što je Alkarsko viteško društvo poslalo medijima:

"Izražavamo žaljenje što gradonačelnik grada Sinja gospodin Miro Bulj ponašanjem i odnosom prema alkarskim svečanostima nije bio na nivou koji zaslužuje funkcija prvog čovjeka Grada. Kao dugogodišnji član Viteškog alkarskog društva, jedno vrijeme alkarski momak, potom i član Upravnog odbora, dobro je upoznat sa složenom organizacijom i odvijanjem manifestacije.

Stoga nemamo racionalno objašnjenje njegova ponašanja i ignorantskog odnosa prema najvišim državnim dužnosnicima izbjegavanjem protokolarnih obveza. Ponašanjem na alkarskom trkalištu na Baru, Čoju i Alku, učestalim ulascima na stazu, remetio je regularnost natjecanja onemogućavajući jednake uvjete za sve alkare. Žalosti nas što je javnu funkciju koju obnaša očigledno pokušao iskoristiti za promociju svojih političkih ciljeva."

Komentar na ovaj dio priopćenja zatražili smo od gradonačelnika Mira Bulja.

- To što oni navode su čiste insinuacije. Ja da sam onemogućavao jednake uvjete alkarima? Ako su to naveli zato što su im tako naložili iz Zagreba, ja ih razumijem, ali, naravno, ne prihvaćam. Oni moraju shvatiti da Sinjska alka nije ni HDZ-ova, ni SDP-ova ni Mostova. Ona je naroda sinjskog i alkarskog kraja i ja ću učiniti sve da je vratim narodu pa se to alkarskoj upravi i njihovim zagrebačkim nalogodavcima sviđalo ili ne - kazao je Bulj Slobodnoj Dalmaciji.

Postavio je i status na Facebooku.

- Sve što HDZ-u služi se diglo na zadnje noge kako bi me oblatilo! Ja nastavljam služiti samo dragom Bogu, mom narodu i vlastitoj savjesti čuvajući tradiciju i vrijednosti našeg Sinja! Sinj je zlatni buzdovan i od davnine junački megdan, Sinj kao i naša Alka su junaštvo i čojstvo, čast i stav, a ne kukavičluk i poltronstvo! - napisao je Bulj.

Cijelo priopćenje Viteškog alkarskog društva pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 19:34