OPASNA IDEJA

Miro Bulj zbog migranata osniva naoružane straže uz granicu: ‘Ako budu pucali, vratit ćemo!‘

Broj nezakonitih migranata u posljednja dva mjeseca u padu je u odnosu na prethodno razdoblje, izvijestili su iz MUP-a RH

Miro Bulj

 Hrt/screenshot/

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj tvrdi da će organizirati samozaštitu građana Cetinske krajine. U borbi protiv nezakonitih ulazaka migranata poziva vojsku na angažman kao pomoć - kako tvrdi, preopterećenim policijskim snagama na graničnim prijelazima, piše HRT.

Miro Bulj tvrdi - na sinjskom području organizirat će građanske straže duž granice s BiH.

- To je samopomoć, samoorganizacija. Mi ćemo se na tom području morati i ujediniti kad počnu ulaziti nekontrolirano migranti među kojima su i teroristi. Oni nose svoje ratove i svoje kulture i nije ih briga za nas, a nije briga ni državu. Ako budu pucali iz oružja u naše ljude, morat ćemo vratiti istom mjerom, rekao je Bulj.

Tvrdi da golemom sinjskom području, koje graniči s BiH, "prijeti val nezakonitih migracija".

- Sve države zatvaraju granice, a naše su otvorene. Pogledajte naše pustopoljine, ove planine Dinara i Kamensko i jednostavno migrantima je dozvoljen ulazak. Meni je važnija jedna dlaka ili nokat djeteta nego svi migranti. Pola ih je terorista, naglasio je Bulj.

Traži da se policiji na granici pridruži vojska. Iz MUP-a poručuju da za tim nema potrebe jer se sigurnosna situacija nije pogoršala i nema neposredne opasnosti.

- Od početka godine na području cijele Hrvatske zabilježena je 61 tisuća nezakonitih migracija, od toga samo dva posto na području PU SDŽ-a. Najveći broj migranata dolazi iz Turske. Broj nezakonitih migranata u posljednja dva mjeseca u padu je u odnosu na prethodno razdoblje, izvijestili su iz MUP-a RH.

Za sad se još ne zna kako će izgledati sinjska straža i tko će sve u njoj sudjelovati, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 21:32