SLAŽU SE LISTE

‘Miro Kovač na izborima? Ne mogu vam još reći... Nije zapelo, ali treba umiriti sve apetite‘

Škoro je ponudi ministarstvo vanjskih poslova Plenkoviću te rekao da ne može biti premijer, Jandroković kaže da je to neozbiljno
Gordan Jandroković
 Zeljko Puhovski/Cropix

U večernjim satima trebali bismo saznati i konačni sastav izbornih lista HDZ-a. Tim povodom u RTL-u Danas gostovao je glavni tajnik stranke Gordan Jandroković.

- Nije nigdje zapelo, radimo kao i svaki puta. Liste su uvijek zahtjevan posao, treba umiriti sve apetite. Mi smo velika stranka s moćnim organizacijama. Još neko vrijeme ćemo razgovarati. Vrlo blizu smo, kazao je Jandroković na pitanje gdje je zapelo s listama HDZ-a.

Na pitanje hoće li se Miro Kovač naći na listi HDZ-a Jandroković tajanstveno odgovara:

- Ne mogu vam još reći...

No, Milijan Brkić sigurno neće na izbore.

- Gospodin Brkić nije predložen i neće biti na listi. Je li mi žao? Nije to relevantno pitanje, takva je odluka stranačkih tijela, poručuje Jandroković.

Martinu Dalić često spominje premijer. Je li i ona u opciji za listu ili Vladu?

- Prvi put čujem. Ne znam otkud ta priča. Mi trenutno sastavljamo liste, imamo jako snažne liste, za razliku od SDP-a. Pred nama su ozbiljna vremena i trebaju nam ljudi koji će biti ozbiljni, poručio je.

Škoro je ponudio ministarstvo vanjskih poslova Plenkoviću te rekao da ne može biti premijer, a Jandroković odgovara:

- To je neozbiljno. To nije razina ozbiljnog političara. HDZ je najjača stranka i vjerujem i u relativnu pobjedu. Pred nama je jesen koja neće biti laka. Treba se uhvatiti u koštac s gospodarskim izazovima. To nije ozbiljna politika, to je zabava, kaže Jandroković.

Na pitanje o tome da će u njegovoj 2. izbornoj jedinici biti gužva i što očekuje, Jandroković je rekao:

- Meni je najvažnije da pobjedimo, očekujem puno više glasova od 8 tisuća koje sam osvojio 2015., rekao je Gordan Jandroković za RTL Danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:40