BUDUĆNOST HDZ-a

MIRO KOVAČ O PORAZU KOLINDE 'Birači su nam poslali jasnu poruku i kritiku. Iz ovoga moramo izvući pouku i nešto promijeniti'

 
Na fotografiji: Miro Kovač
 Tom Dubravec / CROPIX

Odmah nakon saznanja da je Kolinda Grabar-Kitarović izgubila izbore, u HDZ-u su počela šuškanja o budućnosti i uzrocima poraza. Bivši ministar vanjski poslova Miro Kovač smatra da je ovo jasna poruka HDZ-u.

'Na neki način Grabar-Kitarović je platila cijenu za politiku HDZ-a. Birači su poslali jasnu poruku, izrazili su kritiku i mi ćemo na stranačkim tijelima razgovarati, detaljno analizirati i nakon toga ćemo neke stvari promijeniti. Svima nama u HDZ-u ide ta poruka birača. Svi smo mi zajedno u najjačoj stranci u RH, primili smo poruku, kritika je jasna. Predsjednica je bila prinuđena prihvatiti neke poteze koji nisu bili popularni u našem glasačkom tijelu i platila je cijenu', rekao je Kovač.

Na pitanje tko je kriv za takve rezultate te nosi li premijer Andrej Plenković odgovornost za to, Kovač kaže:

'Ovo sada nije pitanje tko je odgovoran. Uvijek je odgovoran najviše onaj tko vodi, ali sad nije vrijeme za to, to bi bilo neukusno. Želim da iz ovoga izvučemo poruku, da neke stvari promijenimo', rekao je Kovač i dodao da je važno da HDZ dobije najvažniju bitku, a to je ona za Hrvatski sabor.

'HDZ mora nešto promijeniti ako želi pobjedu na izborima, a to želimo. Na ovakav način ne možemo ići na parlamentarne izbore', dodao je Kovač.

'Ja nisam interpretator Škorinih glasova, ja samo kažem što ja mislim', odgovorio je na pitanje o tome je li ovakav rezultat posljedica toga što je Miroslav Škoro poručio svojim glasačima da ne glasuju ni za koga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:05