PREDSJEDNIČKI KANDIDAT

MIROSLAV ŠKORO KOMENTIRAO ANKETE I PROGOVORIO O ODNOSIMA SA SRBIJOM 'Ne može više biti pospremanja stvari ispod tepiha'

 
 CROPIX

Miroslav Škoro prvi je put u petak navečer u Osijeku stao ispred predstavnika medija otkako je objavio svoju predsjedničku kandidaturu, no nije pri tome novinarima dao prostora da mu postave i poneko dodatno pitanje nakon što se osvrnuo na rezultate prve ankete o predsjedničkim izborima, i to nakon što su kandidature objavili on, Zoran Milanović i Mislav Kolakušić.

Škoro je u rodni grad došao na premijeru igrano-dokumentarnog filma „Glavu gore, ruke na leđa“, koji govori o vukovarskim žrtvama srpskih koncentracijskih logora.

- Ankete su nešto na što treba paziti zato što one pokazuju određene trendove. Međutim, ja vam se ne oslanjam previše na ankete. Pokušavam se oslanjati na ono na što se oslanjam cijeli svoj život, a to je bilo naroda. Bila mi je čast biti ovdje večeras u Osijeku u kinu Urania gdje je prikazan film „Glavu gore, ruke na leđa“, rekao je Škoro, prebacivši se potom na komentar filma, ali i hrvatsko-srpskih odnosa.

- Jedino što mogu reći nakon tog filma je da je za ne povjerovati je da država još uvijek nije stala iza... Oprostite, malo sam potresen. Dakle, iza zarobljenika srpskih logora i ono što mogu reći nakon istraživanja je da postotci nisu važni. Važno je da, kada budemo u toj poziciji, inzistiramo na tome da Srbija plati odštetu ljudima koji su proveli vrijeme u njihovim koncentracijskim logorima. Važno je da vratimo sve nestale, do zadnjega, da saznamo gdje su. Imamo ih pravo sahraniti i odati im počast. Važno je da riješimo granicu s tom državom jer jedino tako možemo ići dalje. Ne može više biti pospremanja stvari ispod tepiha - rekao je Škoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 21:42