BIVŠI PREDSJEDNIČKI KANDIDAT

MIROSLAV ŠKORO: Nije moja krivica što je Milanović pobijedio! Kriviti nekog trećeg u drugom krugu je neprimjereno. Izgubio sam zbog statističke greške

Miroslav Škoro
 Davor Pongracic / CROPIX

Miroslav Škoro je za Večernji list dao prvi intervju nakon poraza u prvom krugu predsjedničkih izbora. Osvrnuo se na rezultate izbora i pobjedu Zorana Milanovića, na svoju potencijalnu suradnju s HDZ-om, ali i na prozivke da je baš on kriv za Milanovićevu pobjedu. Za to, smatra Škoro, nije kriv.

- To je dosta ambiciozna izjava zbog dvije stvari. Prvo, daju nadnaravne mogućnosti jednom pjevaču, a drugo je klasično prebacivanje odgovornosti na drugoga. Kao netko tko dolazi iz realnog sektora, kao poduzetnik, mogu samo reći da je politika isto kao ekonomija - svi imamo neki proizvod ili uslugu koju nudimo na tržištu. Političar nudi svog kandidata, a s druge strane očekuje glasove. Kao što netko nudi svoj rad za nadnicu. Proizvod treba preispitati ako ne prođe na tržištu, kao i sve svoje kvalitativne i kvantitativne poteze, komunikacijske strategije, pa u konačnici i sam proizvod ili uslugu. Je li način postupanja bio primjeren. Jesmo li dobro odredili ciljnu skupinu..., rekao je Škoro za Večernji.

Kada je riječ o njegovom rezultatu u prvom krugu predsjedničkih izbora, Škoro kaže da je tražio razloge zašto je dobio 24,5% i ističe da je prvi put u političkoj povijesti trebalo toliko glasova za drugi krug. Prisjetio se da je Bandić svojedobno prošao u drugi krug sa samo 14% glasova.

- Ovo je bila jedna žestoka utakmica u kojoj samo neuk i bahat čovjek može prebacivati krivicu na nekog drugog. Uostalom predsjednički izbori imaju dva kruga, u prvom je bilo 11 kandidata, u drugom su bila dva, pobijedio je onaj kojemu su birači dali više povjerenja. Kriviti nekog trećeg u drugom krugu je neprimjereno, dodao je.

Pred njim je, kaže, velik rad.

- Kod mene je sve na stolu, za razliku od ostalih protukandidata ne skrivam ništa i vrlo sam transparentan. Očekujem fer političku borbu jer sada imamo treću političku opciju koje je uistinu relevantna. Izgubila je izbore zbog nečeg što možemo nazvati standardnom devijacijom ili statističkom pogreškom, zaključio je Miroslav Škoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:09