PREDSJEDNIČKI KANDIDAT

MIROSLAV ŠKORO 'Obavještajci te čudne organizacije razgovaraju s nekim ljudima po Osijeku i pokušavaju naći određene stvari iz moje prošlosti'

Miroslav Škoro
 Matija Djanjesic / CROPIX

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u rodnom je Višnjevcu komentirao izjave aktualne predsjednice o korupciji u SOA-i i pokušao objasniti zašto bi pomilovao osuđenog ratnog zločinca Tomislava Merčepa.

- Skandalozno je da imamo ženu na čelu države koja svako malo nešto izjavi, pa onda 10 ili 15 ljudi drugi dan skupa s agencijama i medijima i s njom pegla to ne bi li objasnili što je ona htjela reći - rekao je Miroslav Škoro, a prenosi Dnevnik.hr. Kaže da je skandalozno i ono što je izjavila da je obavještajna agencija korumpirana, a što je on, tvrdi, osjetio na svojoj koži.

- To je vidljivo u zadnjih šest mjeseci otkako sam se usudio dirnuti u sustav. Moji politički takmaci pokušavaju diskreditirati mene i moju obitelj. Brojanje krvnih zrnaca i igranje paraobavještajne zajednice koja je očito korumpirana, da nešto dolazi preko srpskih opskurnih portala koji su pod kontrolom Vučića… Meni je to degutantno - izjavio je Škoro.

- Dok mi razgovaramo, obavještajci te čudne organizacije razgovaraju s nekim ljudima po Osijeku i pokušavaju naći određene stvari iz moje prošlosti - rekao je novinarima u rodnom Višnjevcu. Pitao je predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović otkad to zna, koga je obavijestila i zašto nikome nije rekla.

Objasnio je i svoju izjavu da bi pomilovao Tomislava Merčepa.

- Pomilovao bih Merčepa kao i svakog drugog zatvorenika za kojeg se steknu uvjeti. On je u teškom psihofizičkom stanju. Pomilovao bih i svakog drugog branitelja, čovjeka, jer je u pitanju humanitarna stvar. Trebalo bi mu pustiti da bude barem u kućnom pritvoru jer ne mislim da bismo trebali imati slučaj kakav smo već imali, da pustimo da mu se dogodi što se dogodilo pokojnom Đuri Brodarcu - objasnio je. Na pitanje je li nakon te izjave dobio naklonost Steve Culeja, Škoro je rekao da Culejevu naklonost ima već duže vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:39