KRAJ POLITIČKE SAGE

Miroslav Škoro za Jutarnji potvrdio: ‘Istina je, zatražio sam ispisnicu iz Domovinskog pokreta‘

U kojem Klubu zastupnika planira nastaviti svoje političko djelovanje u Saboru, Škoro nije želio otkriti
Miroslav Škoro
 Tom Dubravec/Cropix

Ironično, ali istinito - Miroslav Škoro zatražio je ispisnicu iz stranke kojoj je bio (su)osnivač i koja je do prije par mjeseci nosila njegovo ime.

- Točno je (da sam zatražio ispisnicu) - poručio nam je jutros kratko u poruci sam Škoro.

A u kojem Klubu zastupnika planira nastaviti svoje političko djelovanje u Saboru, Škoro nije želio otkriti.

- Ne znam još ništa. Možda mi ne daju ispisnicu - rekao je kroz šalu.

Da će najgledanija politička sapunica ovog ljeta - (polu)raspad Domovinskog pokreta - vjerojatno završiti ovako, odlaskom utemeljitelja stranke, postalo je jasno u četvrtak kada je Škoro na Facebooku, reagirajući na odluku vodstva Domovinskog pokreta koje je dan ranije na sastanku Predsjedništva stranke jednoglasno, tako tvrde, prihvatilo neopozivu ostavku Miroslava Škore na dužnost predsjednika DP-a.

- Ovime javno odgovaram na danas izrečenu zamolbu gospodina Radića da Domovinski pokret ne bude moj talac, da im omogućim nesmetan rad, kao i na javno navedenu mogućnost da sam ubrzam proceduru na tzv. sudu časti. Dragi Mario, dragi "stranački prijatelji" iz predsjedništva i kluba zastupnika, iako znate sve okolnosti moje ostavke, udovoljavam svim vašim molbama. Sve što ste danas zatražili od mene, ispoštivat ću i izlazim iz vašega društva. Ako vam nešto nije jasno, pitajte Radića, Bubala, Šušnjara i Mesića. Uživajte u svojim v.d. ulogama, bavite se onim što najbolje znate, spletkama, uhođenjima i podvalama, a posebno vam želim sretno buđenje na groblju političkih diletanata. Kako bi rekao poštovani general Glasnović, vi ste "politički zomboidi" samo toga još niste svjesni. Da sam znao tko sjedi za mojim stolom u mojoj kući, podnio bih ostavku i prije. Članstvu Domovinskog pokreta poručujem: nikada vas neću napustiti i opet ćemo biti zajedno. (P. S. Poseban pozdrav upućujem gospodinu bravaru zbog brzog i efikasnog mijenjanja cilindra) - poručio je u četvrtak Škoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 20:30