GOSTOVANJE NA NOVOJ TV

MISLAV KOLAKUŠIĆ OTKRIO ŠTO JE NJEGOV KONAČNI CILJ 'Prije ulaska u politiku ja sam građanima dao ponudu... Bih li koalirao s Plenkovićem? Ne!'

 
 Nova TV

Mislav Kolakušić, nositelj kandidacijske liste grupe birača koja je na izborima za Europski parlament osvojila 7,89 posto glasova (84.765 glasova; od koji je Kolakušić osvojio 68.883 preferencijalnih glasova) te jedan mandat, rekao je prilikom gostovanja u Dnevniku Nove TV da je ovo tek prva faza njegovog plana te da se planira kandidirati na nadolazećim izborima za predsjednika Republike Hrvatske.

"Prije ulaska u samu politiku, prije nego što su mi građani dali povjerenje, ja sam građanima dao ponudu. Ponuda glasi - Hrvatska se može promijeniti isključivo na parlamentarnim izborima, sa 76 mandata u Hrvatskom saboru", rekao je Kolakušić.

"Da bi se to moglo ostvariti, to mora biti cjelokupni projekt. Taj projekt sadrži tri izbora - izbore za Europski parlament, izbore za predsjednika i parlamentarne izbore. Mi stvaramo auto. Sad imamo kotače, na predsjedničkim izborima idemo po karoseriju..."

Kolakušić je potom rekao da ide u Bruxelles te da će sudjelovati u radu Europskog parlamenta, ali je još jednom ponovio da se unatoč tome planira kandidirati na predsjedničkim izborima. "Svi koji su glasali za mene znaju za što su glasali", dodao je. "Birači su me birali da bih postao premijer, a ne da bih postao europarlamentarac."

Kolakušić je potom rekao da će "24 sata na dan" biti zastupnik u Europskom parlamentu te da će s te pozicije ući u utrku za predsjednika Republike Hrvatske. Na pitanje o motivaciji da postane predsjednikom, institucijom s malim ovlastima, Kolakušić je kontrirao pitanjem je li ta institucija uopće potrebna, ako nema utjecaja na politički život države. "Ako vaš prijedlog nije da se predsjednika ukine i da (Kolinda Grabar-Kitarović) odstupi još danas, onda idemo na predsjedničke izbore."

Kolakušić je potom ustvrdio da je on taj koji bi Hrvatsku trebao izvesti iz "slijepe ulice". "Većina građana Republike Hrvatske smatra da je Republika Hrvatska najkorumpiranija zemlja Europe. Tko određuje je li država korumpirana? Vlast, i to zato što na raspolaganju ima mehanizme za eliminaciju korupcije", rekao je.

Izabrani europarlamentarac ustvrdio je da bez zastupnika u Europskom parlamentu ne može postati predsjednik Vlade Republike Hrvatske, što je njegov konačni cilj. "Sedamdeset i pet zastupnika ne odlučuje gdje se mogu staviti kišobrani. Sedamdeset i šest mogu odlučivati. Ako ne osvojimo 76 mandata, onda ćemo ići u koaliciju", dodao je Kolakušić i konstatirao da s Andrejom Plenkovićem ne bi išao u koaliciju jer su "oni ti koji su zemlju doveli na rub propasti".

Kolakušić je potom ponovio da smatra da može obnašati ulogu ministra pravosuđa i unutarnjih poslova te predsjednika Vlade RH. "Za to su građani i glasali", rekao je.

Kolakušić je potom rekao da se neće kandidirati na parlamentarnim izborima ako na predsjedničkima osvoji manje od 600 tisuća glasova te da će u tom slučaju ostati zastupnik u Europskom parlamentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:35