PLENKOVIĆ NA VLADI

‘Mislim da smo dobro izbalansirali to s cijenama goriva, vjerujemo da će biti dobro i korisno‘

Plenković je na sjednici Vlade govorio o odluci kojom je fiksirana cijena goriva na benzinskim postajama

Andrej Plenković

 Damir Krajac/Cropix

Nešto prije 13 sati počela je sjednica Vlade, a premijer Andrej Plenković održao je uvodni govor.

Podsjetio je na jučerašnju odluku Vlade kojom je fiksiranja cijena goriva na benzinskim postajama koje se ne nalaze na autocestama.

- U kontekstu cijena nafte na svjetskim tržištima kao posljedica ruske agresije na Ukrajinu još jednom smo postigli ciljane i pravodobne mjere, kazao je premijer.

Najviše maloprodajne cijene na benzinskim postajama koje se ne nalaze na autocestama fiksirane su na postojećih 13,50 kuna za benzin, za dizelsko gorivo na 13,08 kuna i za plavi dizel na 9,45 kuna.

- Mislim da smo dobro izbalansirali to s cijenama goriva. Vjerujemo da je pronađen pravi balans i da će to biti dobro i korisno, a mi ćemo za dva tjedna vidjeti kakve će okolnosti biti i što ćemo poduzeti. Ministar gospodarstva je imao sastanak s malim distributerima i na to mislimo, poručio je Plenković.

Spomenuo je i greenfield investiciju, otvaranje nove tvornice dijelova za zrakoplove, kazavši da je i to pokazatelj koliko je Hrvatska atraktivna za strane investicije.

Dotaknuo se i boravka u Splitu, gdje je bio na Danu sveučilišta, kazavši da je važno da drugi najveći grad u Hrvatskoj može biti ponosan na postignuća svoga sveučilišta.

Najvažnijom viješću protekloga tjedna ocijenio je odluku iz Luksemburga, da je Hrvatska spremna za uvođenje eura. "Naš je cilj 1. siječnja 2023. i euro i Schengen, i uvjeren sam da ćemo to i ostvariti", rekao je Plenković.

Pohvalio je i pad broja nezaposlenih. "U sljedećem bismo razdoblju mogli doći do brojke ispod 100.000 nezaposlenih. Ja se ne sjećam kad smo zadnji put imali takvu brojku", rekao je Plenković, dodavši da su tome doprinijela i sezonska zapošljavanja.

Idemo prema novoj rekordnoj sezoni turizma, rekao je premijer. "Na 95 posto smo broja noćenja u odnosu na 2019. i 84 posto dolazaka", rekao je Plenković, javlja N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:07