POGREŠNO UPISAN?

Misterij oko aviona koji se srušio u Puli, pokrenuta je istraga: ‘Ovo vam više nije za policiju, nego za FBI‘

Prema neslužbenim informacijama, zbog pogrešno registriranog aviona u tijeku je velika istraga
 Goran Sebelic/Cropix

Još uvijek nisu sasvim jasne okolnosti pada malog privatnog zrakoplova u Puli, u kojem je poginuo njemački bračni par koji je putovao prema Ljubljani. Dnevnik.hr piše da je pod registarskom oznakom bila zavedena neka sasvim druga letjelica.

Zrakoplov u kojem je bračni par letio bio je tipa Flight Design CTSW njemačkih registarskih oznaka DMVPP, objavila je danas Agencija za istraživanje nesreća u zrakoplovnom, pomorskom i željezničkom prometu, no prve neslužbene informacije govorile su da je riječ o zrakoplovu Pipistrel.

Do pada je došlo prilikom polijetanja u pulskoj zračnoj luci. Zrakoplov je poletio prema zračnoj luci Portorož, a pao na udaljenosti od 50 metara od uzletno-sletne staze u Zračnoj luci Pula.

Dnevnik.hr piše da je sada sigurno da se radi o zrakoplovu Flight Design, a ne Pipistrel, te da je do zabune došlo zbog toga što je zrakoplov koji se srušio zapravo bio registriran kao Pipistrel.

Prema neslužbenim informacijama, zbog pogrešno registriranog aviona u tijeku je velika istraga. Izvor dobro upućen u slučaj kaže da se radi o velikom iznenađenju jer nije moguće samo tako zamijeniti dva različita tipa aviona.

- Sad smo svi iznenađeni zbog toga. Ovo vam više nije za policiju, nego za FBI, rekao je taj izvor za Dnevnik.hr .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:31