VELIKA POTRAGA

Misteriozni nestanak 79-godišnjakinje s Hvara, prije četiri godine nestao je i njezin suprug

Policijskoj postaji na Hvaru danas je nestanak njezin nestanak. Otišla je s adrese stanovanja, a posljednji put je viđena na Badnjak
nestala Javorka Boljat
 Pu Sd

Policija, vatrogasci i Hrvatska gorska služba spašavanja sudjeluju u potrazi za Javorkom Boljat (rođ.1942.) iz Vrboske (uvala Basina) na otoku Hvaru, piše Slobodna Dalmacija.

Policijskoj postaji na Hvaru danas je nestanak njezin nestanak. Otišla je s adrese stanovanja, a posljednji put je viđena na Badnjak.

- Tada je bila s članovima obitelji, međutim, od jučer poslijepodne nisu uspjeli stupiti u kontakt s njom tako da smo odmah po dojavi krenuli s potragom. Sve su službe na terenu u cilju pronalaska nestale osobe, a pretražuje se područje Vrboske

Osoba je visoka 160 cm, izrazito je slabe tjelesne građe, sijede kose, te je najvjerojatnije obučena u crne hlače, crnu jaknu, crne cipele i na glavi ima maramu.

Molimo građane koji su vidjeli osobu ili imaju informacije o osobi da o tome obavijeste policiju na broj 192 - kazala nam je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.

Hvaranima je, kako doznajemo, poznato i to da je pod sličnim okolnostima iz iste kuće 2016. godine nestao njezin pokojni suprug Josip-Jerolim Boljat, koji je imao 81 godinu.

Unatoč višednevnoj opsežnoj potrazi tada nije bio pronađen, a ostatke njegovog tijela i odjeće ljetos je pronašao jedan turist u šikari na predjelu Ploni rat. Naknadnim biološkim vještačenjem u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu utvrđena je velika vjerojatnost da ti posmrtni ostatci pripadaju upravo njemu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 12:08