ZANIMLJIV SUSRET

Misteriozni poduzetnik optužen je da je Josipi Pleslić davao mito. Danas su viđeni na kavi...

Najsporniji dio poruka Josipe Rimac i Ivana Turudića koje je prvi objavio Jutarnji odnosi se, između ostalog, i na Milenka Bašića

Josipa Pleslić (ex Rimac) u društvu s bosanskohercegovačkim poduzetnikom Milenkom Bašićem na piću u kafiću na zapadnom dijelu Zagreba. Photo: Pixsell/PIXSELL

 Pixsell

Josipa Pleslić viđena je danas na kavi s misterioznim bosanskohercegovačkim poduzetnikom Milenkom Bašićem, s kojim je optužena u aferi Vjetroelektrane. Sastanak je snimljen u jednom zagrebačkom trgovačkom centru.

Podsjećamo, Milenko Bašić jedan je od najkontroverznijih i najbogatijih poduzetnika iz BiH, vlasnik tvrtke Lager d.o.o. i glavni investitor u Vjetroelektrane Krš-Pađene, optužen da je od 2017. do 2020. godine podmićivao Josipu Rimac kako bi iskoristila tadašnji politički utjecaj za lobiranje u državnim institucijama.

Prema navodima USKOK-a, Rimac je od studenog 2017. do svibnja 2020. godina od spomenutog poduzetnika primala najmanje 40.000 kuna mjesečno. Pritom je od Gabrijele Žalac, tadašnje ministrice i članice nadzornog odbora HBOR-a tražila da ishodi suglasnost ostalih članova nadzornog odbora kako bi se odobrilo kreditiranje izgradnje Vjetroelektrane Krš-Pađene.

U porukama Josipe Rimac i Ivana Turudića, koje je prvi objavio Jutarnji, spominje se i sam Bašić. Jedan od najspornijih trenutaka tog dopisivanja odnosi se na one pokušaje Josipe Pleslić ex Rimac da kod Turudića ostvari određene pravne olakšice koje se, između ostalih, odnose i na Milenka Bašića. Budući glavni državni odvjetnik te je navode opovrgnuo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:22