NITKO NIJE REAGIRAO

Misteriozni vatromet pred Bilicama, s desetak automobila stali nasred ceste i urlali prema zatvoru, zatvorenici im uzvraćali: ‘Di vam je oružje?!‘

 
 ČITATELJ SLOBODNE DALMACIJE

Je li u splitskom zatvoru na Bilicama ima neki pritvorenik ili zatvorenik imena Duje ne znamo, ali je vrlo lako moguće da je vatromet koji je priređen u četvrtak oko 21.10 sati u neposrednoj blizini zatvora bio organiziran baš tim povodom, piše Slobodna Dalmacija.

Sve se, dakle, dogodilo na dan Svetoga Dujma kada je grupa od dvadesetak mladića sa desetak automobila zaposjela izlaznu traku s brze ceste prema Dračevcu, točno preko puta zatvora.

- Jedan vozač se skoro zabio u aute, uz škripu guma jedva je zakočio pošto automobili nisu imali upaljena sva četiri žmigavca, ali je zato vatromet bio bogat. Ti ljudi u tamnim trenerkama su spominjali i neka imena. Urlali su prema zatvoru, a iznutra su im neki zatvorenici odgovarali.

Ne znam je li u pitanju bio imendan ili rođendan nekoga od njihovih prijatelja koji su unutra, a takvo međusobno dovikivanje je trajala oko pet minuta. Dok su se tako dozivali, mladići su fizički počeli prelaziti brzu cestu koja ima četiri trake te su se penjali na odbojnike i prava je sreća da nitko nije stradao.

Od zatvorskih stražara nitko nije reagirao, a iznutra su zatvorenici svojim čestitarima dovikivali "Hvala" i "Di vam je oružje?", govori nam jedan očevidac događaja koji se javio našoj redakciji.

O ovom događaju smo pitali i odgovorne u Ministarstvu pravosuđa - Upravi za zatvorski sustav, ali odgovr nismo dobili do zaključenja teksta.

Iz PU splitsko-dalmatinske znaju za događaj, ali utvrđuju tko ga je organizirao i zašto, a ne bi bilo naodmet ni da građani, ukoliko imaju, policiji dostave snimke ili fotografije događaja koje bi pomogle u rasvjetljavanju ovog događaja.

- U četvrtak oko 21:10 zaprimljena je dojava kako na brzoj cesti Solin-Klis nekoliko nepoznatih mlađih osoba pali pirotehnička sredstva i na taj način ometa promet.

Po zaprimljenoj dojavi na mjesto događaja upućeni su policijski službenici koji su zatekli jednog muškarca koji nije doveden u vezu s tim događajem.

U razgovoru s policijskim službenicima naveo je kako su prije njega tu došle neke njemu nepoznate osobe i ispalile vatromet nakon čega su napustili mjesto događaja.

Policijski službenici su obavili pregled i pronašli četiri odbačene kartonske kutije za vatromet - odgovorili su na naš upit iz PU splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:07