ŽRTVA NESTALA BEZ TRAGA

MISTERIOZNI ZLOČIN: KOBANRAZVOD BRAKA Na zagrebačkom Plesu uhićenmogući ubojica majke šestero djece...

Hanaa S. lani je napustila supruga, a od travnja joj se izgubio svaki trag. Njemački istražitelji vjeruju da je nasilno odvedena i vjerojatno ubijena
 Ranko Šuvar/CROPIX

U zagrebačkoj zračnoj luci na Plesu uhićen je 24-godišnji Iračanin stalno nastanjen u Njemačkoj po europskom uhidbenom nalogu koji su njemačke vlasti za njim raspisale zbog sumnje da je umiješan u nestanak, a možda i u ubojstvo svoje šogorice, majke šestero djece, u Solingenu.

Za sada nije poznato je li uhićeni Saleh S. R. dulje boravio u RH ili mu je zagrebački aerodrom bio samo usputna stanica. Potraga za njim trajala je oko tri mjeseca jer mu se od svibnja, kada ga je njemačka policija već obrađivala u ovom slučaju, ali ga je bila prisiljena pustiti zbog nedostatka dokaza, izgubio svaki trag.

Njegova šogorica Hanaa S. (35) nestala je u drugoj polovici travnja. Posljednja osoba živu ju je vidjela 21. travnja u njezinu stanu u Solingenu, a nestanak je prijavljen sutradan. Vrlo brzo je na minimum svedena mogućnost da je Hanaa S. negdje svojevoljno otišla ili pobjegla. Potraga za njom do danas nije dala nikakve rezultate. Prve pretpostavke da bi za njezin nestanak, pa i moguće ubosjtvo, mogle biti odgovorne osobe iz kruga obitelji tek poslije su se pokazale opravdanima.

Istražitelji su u istrazi došli do saznanja temeljem kojih terete mlađeg brata njezina supruga da je umiješan u njezin nestanak, a možda i ubojstvo iz tradicionalnih i vjerskih pobuda. Naime, Hanaa S. napustila je svog supruga, čija je obitelj 2009. došla iz Iraka i nastanila se u Düsseldorfu, gdje su nastavili živjeti u vrlo tradicionalno orijenitiranoj vjerskoj zajednici. Osumnjičeni Saleh je od šogorice zahtijevao da prepusti skrb nad djecom njegovu bratu, ali i da vrati zlatninu koju je njegova obitelj dala za vjenčanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:20