NJIHOVA VERZIJA PRIČE

MJEŠTANI UGLJANA 'Nije to bio organiziran napad na Rakitića, razbijen je samo jedan prozor'

 CROPIX

- Nije se dogodilo ništa tako strašno kako to prikazuju mediji. Jer svakom bi bilo neugodno da se i kamenčić baci. Međutim, ovdje nije riječ o nikakvom velikom napadu. Ni govora! Što mislite, na što mi mještani sličimo da bismo dozvolili da se takav, kako mnogi ističu, "napad", dogodio pred našim vratima i očima? Ne treba dvojiti da bismo istoga trenutka skočili u zaštitu našeg Ivana koji se u ovih nekoliko dana pokazao kao pravi susjed – kazala je gospođa koja živi u kući do vile Marije u kojoj je boravio Ivan Rakitić s obitelji, piše Zadarski.hr.

Uz nju je bila i mlađa ženska osoba koja je potvrdila sve njezine navode te je dometnula:

- Nešto je bubnulo. Čulo se kako pršti staklo i to je bilo sve. I to samo jednom. Ponavljam, samo jednom! Ivanova supruga sjedila je u prostoriji na kojoj je razbijeno staklo i, kako smo čuli, to staklo je palo u njenoj neposrednoj blizini. Prestrašena, odmah je dozvala Ivana koji je zajedno s jednim čovjekom iz njegovog osiguranja izišao iz kuće, popeo se na zidić i pogledom tražio ima li nekoga u blizini. Ali je taj netko očito brzo pobjegao i, prema našim saznanjima, bio je usamljen. Nema ni govora o nekoj organiziranoj skupini, kako se to ističe u medijima – u dahu je izgovorila mlada gospođa koja nije propustila kazati kako je objekt pod videonadzorom te da vjeruje kako će policija utvrditi što se zapravo dogodilo.

Na njezine riječi nadovezala se susjeda:

- Za mene je strašnije to kako se sve predstavilo u javnosti. Ovo nikomu ne treba. Zar stvarno netko misli da bismo mi stajali prekriženih ruku da se tu, u našem susjedstvu, pojavila skupina napadača? Ma dajte molim vas! Nitko od nas ne bi dozvolio da se napadne, ne samo u ovom slučaju naš reprezentativac Rakitić, nego bilo tko od gostiju u Čeprljandi – poručuju mještani ogorčeni na, kako kažu, površne medijske intepretacije jučerašnjeg događaja na Ugljanu.

Inače, zadarska je policija potvrdila da je nepoznati počinitelj razbio jedno prozorsko staklo te da pritom nije bilo ozlijeđenih. Za počiniteljem se traga, a ni Rakitić pri napuštanju otoka nije tražio policijsku zaštitu.

'Nagovarao sam ga da ostane, ali Raquel nije htjela'

Načelnik Općine Preko Karlo Novoselić kazao je kako je odmah nakon dojave o napadu došao do vile zajedno s policijom.

- Kasnije sam razgovarao s Ivanom Rakitićem koji je sa svojim reprezentativnim kolegom Danijelom Pranjićem bio na kavi u piceriji "Cima". Pokušao sam ga nagovoriti da ostane, jer se uistinu radi o izoliranom slučaju. Kasnije sam bio i u vili gdje sam vidio da je samo jedno staklo razbijeno. Ivan se složio sa mnom, ali je njegova supruga Raquel bila jako uznemirena zbog dvoje malodobne djece. Ivan je pokušao odgovoriti, ali ona nije htjela. Ivan mi je rekao da mu je na Ugljanu bilo odlično, da su ljudi bili prijateljski prema njemu i obitelji i da je u ovih nekoliko dana obišao okolne otoke... - kazao je načelnik.

- Sve ovo nije trebalo Općini Preko i otoku Ugljanu. Nadam se da ovaj događaj neće ostaviti traga na našem turizmu i da će se Rakitić vratiti na Ugljan. On mi je sam u razgovoru rekao kako vjeruje da to nitko od mještana nije napravio jer su svi prema njemu bili jako ugodni. Žao mi je zbog svega i nadam se da će policija pronaći počinitelja - poručio je za Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:55