DRAMATIČNA ISPOVIJEST

Mještanin: ‘Kao da je netko sve polio benzinom, sve što je plamen zahvatio je gotovo‘

‘Važno je da je glava ostala, imam gdje spavati, a za ostalo ćemo vidjeti‘, dodao je Svirčić

Prizor požara

 Niksa Stipanicev/Cropix

Požar koji je zbog jakih udara vjetra buknuo iza 11 sati kod Grebaštice u blizini Šibenika još uvijek nije pod kontrolom i širi se nošen jugom, zahvatio je i stambene objekte, a stožer civilne zaštite odlučio je da se evakuirani stanovnici smjeste u sportsku dvoranu Baldekin.

U gašenju požara po podacima HVZ-a aktivno je 155 vatrogasaca, 57 vozila, 3 Canadaira, 2 Air tractora, a u dolasku su još dva Air tractora. Brojčane snage na terenu se stalno povećavaju, a angažirani su vatrogasci Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije.

Novinarka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić u Grebaštici je razgovarala s mještaninom Blažem Svirčićem, koji je opisao kakav užas je vatrena stihija izazvala.

- Izgledalo je kao da je benzinom poliveno. To se nije moglo kontrolirati. To je došlo odjednom i nije bilo pomoći. Kanaderi tu nisu mogli ni doći tako da to nisu ni gasili. Rekli su nam kakva je situacija i svatko je sam morao donijeti odluku hoće li ići ili ostati. Situacija je bila takva da sam nisi mogao zaključiti što napraviti, ispričao je Svirčić za Novu TV.

- Meni je kuća ostala, a donji dio, sve do kuće, je izgorjelo. Sve što je uhvatilo plamen je gotovo. Važno je da je glava ostala, imam gdje spavati, a za ostalo ćemo vidjeti, dodao je Svirčić.

Za sve one koji nemaju gdje spavati, Šibenik je osigurao smještaj u Sportskoj dvorani Baldekin, gdje se očekuje više desetaka ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:06