TREBAJU VAŠU POMOĆ

Mlada obitelj s troje djece iz predgrađa Zagreba ostala bez svega: ‘Požar nam je progutao kuću...‘

- Htjela bih da napišete veliko hvala svima jer ja to neću moći vratiti - puna bola poručila je Ivana

Obitelj Petak kojoj se zapalila kuća

 Privatna Arhiva/

U svega nekoliko sati mlada obitelj iz Bestovja kraj Svete Nedjelje u požaru je ostala bez doma. Ivana Margetić Petak i njezin suprug Andrija pokupili su u srijedu svoju djecu s baleta i sporta, došli kući i večerali. Negdje oko 19 i 30 su primijetili kako suklja dim iz spoja dimnjaka i kamina. Suprug je krenuo provjeriti što se događa i ugasio kamin. No, nastavilo se dimiti pa je Ivana odjenula jaknu svojoj kćeri od četiri i pol godine, sinu od dvije i pol godine te bebi od dva i pol mjeseca.

Ubrzo su iz svoje kuće izjurili u papučama, a psa, obiteljskog ljubimca, ubacili su u gepek i zaprepašteni gledali kako im kuća izgara. Gledali su kako im se urušava strop i kako u krovištu nastaje rupa promjera više metara iz koje neprestano suklja dim. Gledali su kako 39 vatrogasaca s 13 vozila pokušava spasiti njihov dom, mjesto gdje je ova obitelj tek započela stvarati svoje uspomene.

image

Požar u Bestovju

Privatna Arhiva/
image

Obitelj Petak, Požar u Bestovju

Privatna Arhiva/

- Navodno je u kući tinjalo 20-ak sati ranije. Tako da smo se mogli zapaliti bilo kad. Hvala vatrogascima koji su bili izuzetno brzi i organizirani. Trenutno se nalazimo u kući roditelja mog supruga. Tu smo u jednoj sobi, ali smo živi i zdravi - tužno će Ivana Margetić Petak.

image

Obitelj Petak kojoj se zapalila kuća

Privatna Arhiva/

Požar u njezinoj kući vatrogasci su uspjeli lokalizirati oko ponoći, dok je sanacija požarišta trajala čitav četvrtak. Ivana nam govori kako još uvijek ne znaju što je buktinju pokrenulo jer čekaju na službeni zapisnik o događaju. Neposredno nakon tragedije stupili su u kontakt s Crvenim Križem i Gradom Svetom Nedjeljom koji će im isporučiti kontejner za građevinski otpad. Obitelji se javio i velik broj ljudi spremnih pomoći. Svoje veliko srce i empatiju pokazali su im poznati, kao i oni nepoznati, koje je ražalostila sudbina obitelji iz Bestovja.

image

Posljedice požara, Požar u Bestovju

Privatna Arhiva/
image

Posljedice požara, Požar u Bestovju

Privatna Arhiva/

- Htjela bih da napišete veliko hvala svima njima, jer ja to neću moći vratiti - puna bola poručila je Ivana. Objasnila je kako im je pristigla silna dječja odjeća koje sada imaju i previše pa im više ne treba. Višak će, kazala je, vratit Crvenom križu. S tom organizacijom otvorili su račun na kojim se može pomoći uplatom. Jer ona, pomoć, sada im je prijeko potrebna.

- Ljepše je davati nego primati pomoć, ali stvarno - konstatira Ivana zaključivši - Što se tiče djece, tu pomoć ne mogu odbiti.

Podaci za uplatu pomoći:

Crveni križ Samobor

IBAN: HR2424030091521000465

Opis: Za humanitarnu akciju Margetić Petak

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:05