IZBORNI VIDEO SPECIJAL

Mlada SDP-ovka uteg od 15 kg povlačila je kao od šale pa nam otkrila ključne prioritete: ‘Broj 1? Plan za stan‘

Sanja Radolović je rođena, odrasla i školovana u Puli, a tamo nalazi i posao - predaje na tamošnjem Sveučilištu Jurija Dobrile

Sanja Radolović

 Jutarnji List/Hanza Media

Sanja Radolović ubraja se u generaciju SDP-ovaca koja bi trebala predstavljati buduće stupove stranke. Iza nje je prvi saborski mandat u koji je iskoristila da bi se profilirala za teme povezane s njenom strukom – ekonomijom.

Radolović je rođena, odrasla i školovana u Puli, a tamo nalazi i posao - predaje na tamošnjem Sveučilištu Jurija Dobrile. Političku karijeru započela je s 25 godina i to 2012. u Savjetu mladih SDP-a Pula. U stranci kontinuirano napreduje, a na izborima 2020. postaje saborska zastupnica.

Pitali smo je vidi li se u idućoj vladi u slučaju da SDP-ova koalicija pobjedi na izborima. Odgovara da sada ne razmišlja o tome, već je fokusirana na izbore, pobjedu na njima i svrgavanje HDZ-a s vlasti. Na pitanje što su SDP-ovi predizborni aduti na prvo mjesto stavlja plan za stan – omogućavanje mladima da steknu prvu nekretninu, potom bolje i dostupnije javne usluge – obrazovanje, zdravstvo i socijalna skrb, pa borbu protiv korupcije i podizanje životnog standarda.

Na poligonima Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba pokazala je izvrsnu fizičku formu i snagu. Naime, od ukupno 370 zagrebačkih vatrogasaca raspoređenih u pet postaja samo je jedna žena. Vatrogasci kažu da je bilo kandidatkinja, ali redom padnu na dijelu vježbališta gdje treba deset puta za redom povući uteg od 15 kilograma. Po tome bi Sanja Radolović iz politike mogla odmah u vatrogasnu postrojbu. Problem joj nisu visina, snaga (na veliko čuđenje vatrogasaca uteg je povlačila kao od šale), a uspjela je svladati i labirint u kojemu se simulira požar u zatvorenom objektu.

Nakon svladavanja izazova koje su joj pripremili zagrebački vatrogasci, Radolović je konstatirala da će njen trener kick boxinga biti zadovoljan. Hoće li biti i predsjednik njene stranke, Peđa Grbin na čijoj je listi u osmoj izbornoj jedinici i to na visokom četvrtom mjestu, saznat ćemo nakon izbora 17. travnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 07:40