DRAMA U NP PAKLENICA

‘Mlada žena porodila se sama u zahodu. Nije ni znala da je trudna. I ona i bebin otac bili su zatečeni‘

Mi smo priskočili sa svom medicinskom opremom i krenuli u zbrinjavanje, kažu članovi ekipe koja je pomagala pri porođaju

HGSS je pomogao poroditi ženu u NP Paklenica

 HGSS/FACEBOOK

Član zadarskog HGSS-a Marko Rakovac, anesteziologinja Anela Ušanović i ginekologinja Dora Perinčić sudjelovali su u akciji spašavanja mlade rodilje iz NP Paklenica. Djevojka nije ni znala da je trudna.

Ušanović je za Danas.hr rekla kako ovo nije bila rutinska intervencija, a istaknula je i kako nikad nije sudjelovala u ovakvom zahvatu.

"Mogu reći da smo svi skupa imali sreće što sam danas bila u sklopu dežurne ekipe, što smo se prvi našli na mjestu događaja", govori.

Djevojka je rodila u Lugarnici u NP Paklenica.

"Porod je, kad smo došli, bio u zadnjoj fazi. Porodila se sama u zahodu u Lugarnici. Mi smo priskočili sa svom medicinskom opremom i krenuli u zbrinjavanje. Imali smo sreće što smo u blizini imali dodatne pomoći, od GSS-a. Došla je ginekologinja koja je i meni olakšala pomoć", tvrdi.

Ginekologinja navodi kako je sama sudjelovala u porodima trudnica koje nisu bile svjesne da su trudne, ali u ovakvim uvjetima nikad. Potvrdila je kako majka nije ni znala da je trudna, a sama kaže da je sve bilo jako emotivno jer je i sama na porodiljnom dopustu, piše Danas.hr.

HGSS-ovac Marko navodi kako je majka nakon poroda bila u emotivnom šoku, a zatečeni su bili i ona i bebin otac.

"Dobro su se nosili s time", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:13