TRAŽE ISPRIKU

MLADEŽ HDZ-A NAPALA MINISTRA POLJOPRIVREDE 'Zgroženi smo zbog puta Jakovine na Bali'

Zagreb, 220213.Ministarstvo poljoprivrede.Ministar Tihomir Jakovina odrzao je konferenciju za medije vezano za nove rezultate toksicnosti mlijeka.Na fotografiji: Ministar Tihomir Jakovina, pomocnica ministra dr.sc. Mirjana Matausic Pisl.Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX

Mladež Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) priopćila je kako je zgrožena činjenicom da je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina sa svojom pomoćnicom boravio od 1. do 8. prosinca na Baliju u Indoneziji, te traži da se ministar Jakovina i premijer Zoran Milanović ispričaju hrvatskim građanima, a naročito prosvjetnim djelatnicima.

Kako je večeras priopćeno iz Mladeži HDZ-a, povod "neracionalnog postupka ministra Jakovine je radni sastanak Svjetske trgovinske organizacije WTO (World Trade Organisation) i to u tjednu kada se donosi jedan od najvažnijih dokumenata - državni proračun".

Dodaju kako je neprihvatljivo da je ministar bio na putu u vrijeme kada Vlada "provodi rezanje troškova proračunskim korisnicima, pravdajući se kako se ne mogu osigurati sredstva ni za one, javnosti neophodne, projekte".

Uz priopćenje Mladež HDZ-a medijima je uputila i fotografije sa zagrebačkoga aerodroma, gdje su dočekali ministra Jakovinu s transparentom "Dobro došli s ljetovanja ministre!".

Uz to, Mladež HDZ-a drži neprihvatljivim da Vlada tereti državni proračun ovakvim službenim putovanjima dok istodobno tvrdi kako nema novca za isplatu putnih troškova prosvjetnim djelatnicima za prosinac.

Podsjećaju da na putovanja, poput onoga ministra Jakovine na Bali, obično ide tehnička služba Ministarstva te kako "ostaje nejasno zašto ministar - u vrijeme kada se smanjuju poticaji poljoprivrednicima, pada proizvodnja domaćih proizvoda i postoji ozbiljna tendencija gašenja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava - troši ogromna sredstva za boravak na ljetovanju".

Mladež HDZ-a zaključuje kako je Vlada premijera Zorana Milanovića "još jednom pokazala da je daleko od ideala socijalne vlade koja se poistovjećuje s građanima u vrijeme najdublje i najteže gospodarske krize".

Zato traže javnu ispriku ministra Jakovine i premijera Milanovića svim hrvatskim građanima, a naročito prosvjetnim djelatnicima.

Jakovina: veći dio troškova puta snosio je europski proračun

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina objasnio je večeras kako je veći dio troškova njegova puta na Bali u Indoneziju, gdje je sudjelovao na radnome sastanku Svjetske trgovinske organizacije WTO (World Trade Organisation), snosio europski, a ne hrvatski proračun.

"Kada govorimo o kompletnim troškovima, ne znam koliki su još, ali ćemo dati izvještaj; najveći dio troškova za našu delegaciju plaća se iz proračuna Europske unije zato što je potrebno naglasiti da je ovo konferencija na kojoj su bile sve zemlje članice Europske unije i da je to ministarska konferencija", izjavio je večeras ministar Jakovina za Vijesti RTL televizije.

Zbog ministrova sudjelovanja na sastanku WTO-a na Baliju, održanom od 1. do 8. prosinca ove godine, ministra Jakovinu prozvala je Mladež Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) koja, uz ostalo, smatra kako je "neprihvatljivo da je ministar bio na putu u tjednu kada se donosi jedan od najvažnijih dokumenata - državni proračun", te kada se "provodi rezanje troškova proračunskim korisnicima, pravdajući se kako se ne mogu osigurati sredstva ni za one, javnosti neophodne, projekte". Mladež HDZ-a dočekala je danas ministra Jakovinu na zagrebačkome aerodromu s natpisom "Dobro došli s ljetovanja ministre!".

S tim u vezi, ministar Jakovina rekao je, kako "mladi HDZ-ovci rade cirkus" i da bi "više volio da su u periodu njihove vlade bili tako socijalno ili financijski ili ne znam kako osviješteni pa spriječili sve one krađe koje je Hrvatska doživjela. I Planinsku, INA-u, Fimi Mediju i sve ostalo, onda su šutjeli, sada rade jednostavno cirkus", kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 13:46