NAKON DRAME NA VETERINI

MLADI JASTREB BEZ PRIJAVE Kobila ostaje na liječenju

 Tomislav Kristo / CROPIX

Branko Borković, poznat kao Mladi Jastreb, najavio je kako ne odustaje od svoje namjere da ozlijeđenu kobilu iz klinike Veterinarskog fakulteta u Zagrebu odvede kući .

- Ta kobila je moje vlasništvo i ja je želim odvesti - odlučan je Borković, koji tvrdi da veterinari njegovu kobilu ne liječe ispravno i da joj je ugrožen život.

Iako je u ponedjeljak na Veterini intervenirala policija nakon što je Borković počeo razvaljivati vrata klinike iza kojih je smještena kobila, kako doznajemo od zagrebačke policije, Veterinarski fakultet protiv njega neće podnijeti prijavu.

- Zaposlenik Veterinarskog fakulteta zatražio je našu intervenciju jer je 52-godišnjak na silu želio odvesti životinju koja je kod njih na liječenju. Nakon dolaska policijskih službenika i razgovora 52-godišnjak se smirio i odustao od svoje namjere te napustio Veterinarski fakultet. Protiv njega nije podnesena prijava - rekli su iz PUZ-a.

Kakvo je trenutačno zdravstveno stanje ozlijeđene kobile nismo uspjeli saznati jer dekan Veterinarskog fakulteta ne želi davati nikakve izjave za medije, a na Odjelu kirurgije ne odgovaraju na telefonske pozive.

Prošlog se tjedna na internetu pojavila jeziva videosnimka na kojoj dva psa sluđena od gladi razdiru i jedu utrobu i vrat jednog od konja na Borkovićevu imanju. Protiv njega je podignuta kaznena prijava zbog mučenja životinja. ( S. K.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 22:52