POGLEDAJTE VIDEO >> JUTARNJI EKSKLUZIVNO: Snimka govora Branka Borkovića

Mladi Jastreb: Huligane su vodili ljudi s ekstremne ljevice i radikalne desnice!

Neki su se infiltrirali među branitelje u želji da nas natjeraju na akciju, kaže Branko Borković

ZAGREB - Braniteljski skup bio je dostojanstven, dobro posjećen i organiziran. Posebno ako znamo da su neki ministri zvali i pokušavali spriječiti prosvjede, što znači da smo još demokracija u povojima - ocijenio je prosvjed branitelja u Zagrebu legendarni zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković, u javnosti poznatiji pod svojim ratnim imenom Mladi Jastreb.

Pogreška policije

Borković je tijekom prosvjeda doživio veliku neugodnost. Pokušao je smiriti huligane i pozvati ih da ne napadaju policjace, ali jedan od od tih divljaka je pljunuo na njega: - Ne znam da li izraz huligan dovoljno dobro opisuje te mladiće koji su divljali. Kao vojnik odmah sam uočio da to nisu facebookovci koji su se skupili da malo protestiraju. Ovi huligani su bili jako dobro organizirani, imali su ljude koji su ih usmjeravali, rekao bih da su ti ‘voditelji’ bili i s ekstremne ljevice i s ekstremne desnice - otkriva Borković i prepričava tijek događaja.

- Dakle, jedna skupina je otišla prema Gornjem gradu, a druga se infiltrirala među branitelje u želji da nas natjeraju na ‘akciju’, jer su počeli širiti uzbunu da je gore ‘pala krv’. No, i policija je pogriješila što je njih gurala iz Radićeve prema Trgu, što im je odgovaralo da se pomiješaju s nama. Zato je nas nekoliko stalo između policije i njih kako bismo to spriječili. Time su bili iznenađeni. To nisu očekivali, pa su reagirali napadom na nas.

Bez daljnjih prosvjeda

Mladi Jastreb nam je kazao i kako je prosvjedni skup u Splitu zadnji takve vrste.

- Naime, odlučili smo se okupljati na obilježavanjima velikih obljetnica iz Domovinskog rata. Tamo ćemo, osim iskazivanja pijeteta prema poginulima, reći i što mislimo o aktualnoj politici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2023 22:29