ZAPOVJEDNIK VUKOVARA

Mladi Jastreb: Normalizacija odnosa sa Srbijom ide teško jer je tamo na vlasti neonacistički režim

Branko Borković nositelj je zajedničke liste Autohtone Hrvatske seljačke stranke i Saveza za promjene, a na izborima će se boriti u 6. izbornoj jedinici
Bogdanovci, 100311.Danas u Bogdanovcima obiljena 20 obljetnica postrojvanja ne naruzanog odreda sa podrucja bivse opcine Vukovar. Odred je prije 20 godina postrojio Tomislav Mercep se danas nalazi u pritvoru. Obljetnici je prisustvovao Branko Borkovic -mladi jastreb. Na fotografiji Branko Borkovic -mladi jastreb.Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibušić / CROPIX

SISAK - Prije normalizacije odnosa sa Srbijom Hrvatska mora riješiti pitanje ratnih zločina i tražiti procesuiranja svih ratnih zločinaca. Normalizacija odnosa sa Srbijom i kažnjavanje ratnih zločina, to će za sada ići teško, jer je u Srbiji na vlasti još uvijek neonacistički režim.

Rekao je ovo u utorak u Sisku Branko Borković, Mladi Jastreb , nositelj zajedničke liste Autohtone Hrvatske seljačke stranke i Saveza za promjene. Za povjerenje glasača Borković će se boriti u 6. izbornoj jedinici, koja pokriva cijelo područje Sisačko-moslavačke županije, dio grada Zagreba i Zagrebačke županije.

- Na našoj listi svih 14 kandidata je rođeno na području 6. izborne jedinice, devet ih je s područja Sisčako-moslavačke županije, tri s područja zagrebačke županije i dvojica iz grada Zagreba. Ti ljudi su jamstvo da će se boriti za interese ovog područja, jer su rođeni i žive u njemu i jer dobro znaju probleme i potencijale Sisačko-molavačke i Zagrebačke županije, rekao je Borković.

Veliki specijal Jutarnjeg IZBORNI STOŽER 2011 >> sve o izborima pratite OVDJE

Borković, čiji je izborni slogan “Branko Borković, Mladi Jastreb, u borbi za vas”, ističe kako odmah treba ukinuti model koncesija na iskorištavanje prirodnih bogatstava, jer će taj model od Hrvatske napraviti koloniju, te da treba ukinuti deviznu klauzulu, koju je ukinula čak i Srbija.

- Jedino u Hrvatskoj banke bez rizika pljačkaju hrvatske građane, zaključio je Borković. Odbio je komentirati sukob s HSS-om i Marijanom Petir oko prvog mjesta na listi HSS-a, koje je ta stranka namijenila Marijani Petir, te je Borković na izbore izašao s vlastitom listom. Naveo je kako HSS nije ničije privatno vlasništvo, da nije izbačen iz HSS-a, te da on ostaje i dalje HSS-ovac, jer je to njegov život i njegov izbor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 16:37