NA APARATIMA

Mladi konzervativac o woke ideologiji: ‘Ova zaraza je opasna, postoji plan u Hrvatskoj kako nas žele preodgojiti‘

Neke indoktrinacije su društveno korisne, a neke su destruktivne i ne koreliraju sa stvarnošću. Woke na želi preodgojiti kroz popularnu kulturu

Filip Pavić i Matija Štahan, politički komentator

Woke je društvena zaraza. Ideologija koja nas želi preodgojiti kroz popularnu kulturu, falsificira povijest, a Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba, najistureniji je hrvatski woker.

Tako kaže Matija Štahan, politički i društveni komentator, konzervativni intelektualac, široj javnosti možda najpoznatiji kao jedan od komentatora HRT-ove emisije Peti dan.

Novinar Filip Pavić i Matija Štahan u novoj epizodi podcasta Jutarnjeg lista ‘Na aparatima‘ razgovaraju o woke kulturi, hrvatskim wokerima, mladim konzervativcima, kulturi otkazivanja i zašto u javnosti postoji percepcija da intelektualci mogu biti samo ljevičari,.

"U jugoslavenskom, komunističkom kontekstu samo su ljevičarski intelektualci mogli biti u javnosti, pa i na sveučilištu i drugim institucijama koje su okupirali. Ali u zadnjih 30 godina, u Hrvatskoj, došlo je do pluralizacije pa sada i konzervativni intelektualci mogu biti na sceni", kaže on.

Na pitanja što točno zamjera, kao konzervativac, woke idologiji, Štahan kaže da je woke postao alat indoktrinacije.

"Neke indoktrinacije su društveno korisne, a neke su destruktivne i ne koreliraju sa stvarnošću. Woke na želi preodgojiti kroz popularnu kulturu. Na povijesnoj razni, često pribjegavaju krivotvorinama. Recimo, uzmu neku povijesnu ličnost i pretvore ga u pripadnika manjine, to je smiješno i pogrešno", govori.

Što je točno "woke društvena zaraza", zašto je opasna, kako u Hrvatskoj funkcionira "kultura otkazivanja" i zašto vjeruje da postoji mainstream medijska netrpeljivost prema konzervativnim fenomenima, Štahan na sve to odgovara u novoj epizodi podcasta ‘Na aparatima‘ koju možete pogledati na YouTube kanalu Jutarnjeg lista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:18