BORAVAK U BRUXELLESU

Mladi poljoprivrednici i najuzornije hrvatske seoske žene posjetili Europski parlament, ugostila ih Sunčana Glavak

Najbitnije je osigurati financijsku i savjetodavnu podršku mladima koji odluče živjeti na selu i od sela, rekla je Sunčana Glavak

najbolji mladi poljoprivrednici i članice udruge Uzornih hrvatskih seoskih žena u posjetu Europskom parlamentu, gdje ih je ugostila europska zastupnica Sunčana Glavak

 Matija Djanjesic/CROPIX

Zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica EPP-a za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika, Sunčana Glavak, ugostila je u Bruxellesu pobjednike i sudionike izbora za najboljeg mladog poljoprivrednika i izbora za najuzorniju hrvatsku seosku ženu.

Tijekom boravka posjetitelji su se upoznali s radom i funkcioniranjem europskih institucija s naglaskom na Europski parlament te imali prigodu steći uvid u svakodnevni rad zastupnika i njihovih suradnika.

image

Sunčana Glavak

Matija Djanjesic/CROPIX
image

Matea Bello, Goran Vrabec, Mateja Vranović i Marijana Svetić

Matija Djanjesic/CROPIX

U okviru 7. izbora za najboljeg mladog poljoprivrednika te izbora za najuzorniju hrvatsku seosku ženu, održanih 2021. godine, zastupnica Glavak najavila je da će ugostiti pobjednika/pobjednicu i najuspješnije sudionike u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Zbog epidemioloških razloga i privremene zabrane programa posjetitelja tijekom 2021. godine, Glavak je, uslijed dobre epidemiološke situacije, iskoristila mogućnost ispuniti najavljeno.

image

Janez Vouk i Marijana Svetić

Matija Djanjesic/CROPIX
image

Janez Vouk i Marijana Svetić

Matija Djanjesic/CROPIX

"U Europskom parlamentu razumijemo kako je u ovom trenutku najbitnije osigurati financijsku i savjetodavnu podršku mladima koji odluče živjeti na selu i od sela. Upravo takve uspješne primjere i priče želimo promovirati i natječajem za izbor najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika i najuzornije seoske žene. Novim pravilima Zajedničke poljoprivredne politike osigurali smo veća sredstva za izravna plaćanja manjim proizvođačima, mladim i novim poljoprivrednicima. Želimo uspostaviti pravedniji sustav dodjele bespovratnih sredstava financiranjem što većeg broja malih ciljanih ulaganja u zelenu i digitalnu transformaciju te povećanje produktivnosti diljem ruralnih područja Europske unije", izjavila je Sunčana Glavak.

image

predavanje Janeza Vouka

Matija Djanjesic/CROPIX
image

najbolji mladi poljoprivrednici i članice udruge Uzornih hrvatskih seoskih žena u posjetu Europskom parlamentu

Matija Djanjesic/CROPIX

Istaknula je i kako se izborom najboljeg mladog poljoprivrednika želi promicati dobar primjer, ali i nagraditi rad mladih poljoprivrednika u stvaranju održivih i inovativnih ideja i praksi koje se bave izazovima s kojima se suočava poljoprivredni sektor, poput generacijske obnove, ublažavanja klimatskih promjena, sigurnosti hrane i tehnološkog napretka.

Europski parlament posjetili su pobjednik izbora za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika 2021. godine, Goran Vrabec, te sudionici izbora Mario Košić, Ivan Gerštmajer Zelember, Ivana Panić, Viktorija Terzić, Matija Andrašević i Brankica Borović.

image
Matija Djanjesic/CROPIX
image
Matija Djanjesic/CROPIX

Među posjetiteljima su bile i pobjednica izbora za najuzorniju hrvatsku seosku ženu 2021. godine, Mateja Vranović, te sudionice izbora Matea Bello, Marijana Svetić, Snježana Šimanović, Rozalinda Banić, Sanja Čaćko, Nevenka Dujmić, Irena Ipša, Renata Jurić Bertoša, Nikolina Lučić, Marija Milak, Vesna Mrakovčić, Milica Rašić, Jasmina Ristić, Ljiljana Sigur i Katica Jerleković. U pratnji posjetitelja bio je i fotograf Jutarnjeg lista Matija Djanješić.

image

Goran Vrabec, Sunčana Glavak, Alen Legović i Mateja Vranović

Matija Djanjesic/CROPIX
image
Matija Djanjesic/CROPIX
image
Matija Djanjesic/CROPIX
image

Goran Vrabec i Sunčana Glavak

Matija Djanjesic/CROPIX
image

zgrada Palače pravde u Bruxellesu

Matija Djanjesic/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. siječanj 2023 05:32