SJAJNO ISKUSTVO

MLADI SLAVONCI U SAMO DVA TJEDNA ODUŠEVILI IRCE 'Došli smo na praktičnu nastavu, a prije odlaska nudili su nam poslove'

 Ivica Pejić / CROPIX

Učenici Strojarske tehničke škole iz Osijeka protekla dva tjedna boravili su u Dublinu gdje su obavljali praktičnu nastavu. Mladi Slavonci koji se školuju za zanimanja automehaničar, automehatroničar i tehničar za vozila i vozna sredstva toliko su oduševili irske poslodavce da su neki već dobili i ponude za posao, piše Glas Slavonije .

- Riječ je o projektu pod nazivom 'U EU po znanje o novim tehnologijama', koji se realizira u sklopu Erasmus+ programa, ukupne vrijednosti 36.000 eura. Osnovni je cilj projekta stručna praksa u Irskoj, a uz to upoznavanje s drugom kulturom i usavršavanje stranog jezika. S učenicima su u pratnji bila dva naša nastavnika, sve je proteklo u najboljem redu i u cijelosti smo zadovoljni provedbom projekta. Tu mislim na putovanje, boravak, stručnu praksu, zadovoljstvo njihovih poslodavaca. Uz to, najbolji od njih dobili su ponude za posao - kaže Ivan Adrić, ravnatelj Srojarske tehničke škole.

- Stanovali smo u prekrasnoj i mirnoj četvrti, a autobus kojim smo putovali na posao nalazi se gotovo ispred kuće. Radili smo od 9 do 17 sati, a zatim više od dva sata putovali do naših domaćina. Slobodnog smo vremena imali za vikend, kada smo razgledali Dublin i okolicu - kaže Zlatko Matić.

- Bilo je jako lijepo, stekao sam nova znanja i iskustva i upoznao nove tehnologije. Već treći dan pustili su me da radim sam, a radio sam sve što i drugi majstori. Napisali su mi pismo preporuke i ponudili mi stalni posao - ne krije zadovoljstvo Marko Tukara u razgovoru za Glas Slavonije .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 11:22