POKRENULI POSAO

Mladi Zagorci radili dva posla u sezoni, skupili novac, pa otvorili street bar u Zagrebu koji je postao hit!

Iako nude azijsku hranu, ističe se jedno jelo kojim odaju počast svome Zagorju: tortilja od puretine s mlincima
 Zagorje.com/

Dvojica mladih Zagoraca su nakon završetka kulinarske škole u Zaboku i prakse u eminentnim restoranima otvorili svoj street bar u Zagrebu.

Kako bi skupili novac za ulaganje u posao, radili su sezonski, čak i po dva posla. Lovro Novina (20) iz Gornje Stubice i Karlo Šoštarić (19) iz Donje Pačetine sada su vlasnici street bara ‘Heat i apetit‘ na Horvaćanskoj cesti 31. Prostor su sami uredili, a lokacijom žele privući studente sa Save. Nude jela bazirana na azijskoj kuhinji. Glavni chef je Petar Banović iz Zaprešića.

image
Zagorje.com/

– Ljudi se u današnje vrijeme, pogotovo u Zagrebu, sve više okreću istočnoj kuhinji, stoga je ovo bio logičan izbor za kreiranje menija, ispričali su Karlo i Lovro za Zagorje.com.

Prodaja im, kažu, ide dobro. Najtraženiji je wok od mlade junetine, piletine, povrća, ali i lososa uz koji se bira prilog riža ili rezanci. Iako nude azijsku hranu, ističe se jedno jelo kojim odaju počast svome Zagorju: tortilja od puretine s mlincima.

image
Zagorje.com/

- Imamo već neke stalne goste, ali i radimo putem dostavnih službi, zasada preko Wolta. Najviše se traži losos i junetina, a radimo i sami umake te neke čipseve i okruglice, ispričali su za Zagorje.com mladići koji u svom lokalu očekuju gužve početkom nove akademske godine. U budućnosti bi voljeli proširiti posao i na drugim lokacijama u Zagrebu, a možda otvoriti nešto slično i u Zagorju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 21:08