TOMISLAV MIKULIN

MLADIĆ KOJI JE PRETUKAO SABORSKOG ZASTUPNIKA SDP-a PUŠTEN DA SE BRANI SA SLOBODE Prijavljen je za tjelesne ozljede i nasilje u obitelji

Tomislav Mikulin i Domagoj Hajduković
 Matija Djanješić / Damjan Tadić / CROPIX

Tomislav Mikulin, osumnjičenik za fizički napad i ozlijeđivanje predsjednika osječko-baranjskog SDP-a i saborskog zastupnika Domagoja Hajdukovića pušten je da se brani sa slobode, a nadležno tužiteljstvo nastavlja s izvidima, izvijestilo je u utorak osječko Općinsko državno odvjetništvo.

Mikulina je policija jučer kazneno prijavila za nanošenje tjelesne ozljede i nasilje u obitelji.

Ne navodeći identitet okrivljenika tužiteljstvo je izvijestilo da je nakon ispitivanja u osječkom Općinskom državnom odvjetništvu osumnjičenik pušten da se brani za slobode, jer tužiteljstvo smatra kako nema osnova za određivanje istražnog zatvora.

U tijeku su daljnji izvidi s ciljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica tom događaju i donošenja državnoodvjetničke odluke koja će po završetku svih izvida biti javno objavljena, navode u tužiteljstvu.

Hajduković je 7. lipnja oko 17,30 sati, telefonski obavijestio policiju da ga je u Osijeku na ulici verbalno i fizički napao njemu poznati muškarac, a potom je zatražio liječničku pomoć u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC), gdje su mu liječnici konstatirali lakše tjelesne ozljede.

Mikulin je nakon toga uhićen i priveden pritvorskom nadzorniku osječko-baranjske PU.

Predsjedništvo SDP-a u ponedjeljak je na hitnoj telefonskoj sjednici Mikulina isključilo iz članstva stranke i ujedno ga udaljilo s radnog mjesta višeg stručnog suradnika u Uredu predsjednika SDP-a Davora Bernardića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 00:48