PRIJEVOZNIK IZ PETRINJE

‘Mnogi kamioni i bageri stoje jer ih nitko ne raspoređuje na posao. Neki su se vratili kućama‘

Prijevoznik iz Petrinje kaže kako je spreman uskočiti upomoć sa svoja dva kamiona, ali ga nitko ne zove
Ilustracija
 Damir Sencar/AFP

Nakon razornog potresa koji je jučer pogodio Sisačko-moslavačku županiju, mnoge privatne osobe i firme ponudile su pomoć u vidu ustupanja kamiona, bagera i dizalica nužnih za raščišćavanje ruševima.

Međutim, danas ti mnogi kamioni i bageri stoje na ulazu u Petrinju jer očito nedostaje kvalitetne organizacije koja bi te sve strojeve uputila na potrebne lokacije, upozoravaju građani tog grada koji su se javili u našu redakciju.

'Jučer sam išao na čišćenje grada s svoja dva kamiona, ali danas me više nitko ne zove', kaže prijevoznik Mario iz Petrinje za Jutarnji.

'Evo tu ima mnogo kamiona i bagera, no svi stoje. Organizacija je nula. Nitko ništa ne zove, nitko nije nazvao od jutros. Dao sam im broj svog telefona, ali ne zovu da dođem pomoći', kaže Mario.

Dodaje kako su se neki ljudi sa svojim strojevima naprosto okrenuli i vratili kućama s obzirom da ih nitko ne raspoređuje na posao.

'Čekamo dizalice da dođu spustiti dimnjak, ali nema ih. Jučer je po gradu bilo sigurno deset dizalica, a sada nema niti jedne. Organizacija je nula', kaže Mario.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:44