JOVEV NA KONTROLI

MOĆNA SISAČKA ŽUPANICA 'Ovo je histerija. Zašto bih ja išla u DORH kad sve radim po zakonu?'

Županica je rekla kako nije točno da je dobila poziv na obavijesni razgovor u 14 sati (u utorak), odnosno da nju nitko nije zvao iz DORH-a i Uskoka u svezi optužbi Jasmine Jovev
 Mate Piškor/CROPIX

SISAK - Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel u utorak je u Topuskom otvorila novouređeni oodjel fizikalne terapije i rehabilitacije i razgledala novouređenu internističku ambulantu u Lječilištu Topusko. Iak nije pobjegla od pitanja o aferi Jovev, odnosno optužbama svoje biše šefice kabineta o korupciji i izvlaćenju proračunskog novca. Županica je rekla kako nije točno da je dobila poziv na obavijesni razgovor u 14 sati (u utorak), odnosno da nju nitko nije zvao iz DORH-a i USKOK-a u svezi optužbi Jasmine Jovev.

- Čak razmišljam da sama odem tamo kako bi se sve stvari raščistile i stišala ova histerija oko mene zbog lažnih optužbi, rekla je županica. Na upit zašto onda već nije otišla u DORH, odgovorila je: "A zašto bih ja išla u DORH kada uvijek radim po zakonu, kada nisam počinila ništa nezakonito?"

Vijest da je županici stigao poziv na obavijesni razgovor, koja je do brojnih novinara stigla tijekom županičina obilaska Liječilišta, pokazala se ubrzo netočnom, jer je Marina Lovrić Merzel nastavila boravak u Topuskom i sudjelovala u ranije dogovorenim sastancima, a nakon povratka u zgradu Županije, otišla je je oko 14.30 sati svojoj kući.

Nakon što je sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić Merzel javno optužila za izmišljanje radnih mjesta i izdavanje lažnih računa, Jasmina Jovev pozvana je da s djetetom dođe u HZZO radi kontrole bolovanja, piše HRT.

Jovev je kazala kako je kampanju HDZ-a. za što ju se proziva, radila na temelju autorskog ugovora tijekom svog rodiljnog dopusta, da se savjetovala s pravnicima koji su joj potvrdili da je to zakonski dopušteno i da se ne kosi s opisom njezina radnog mjesta. Pozdravila je brzu reakciju HZZO-a koji istražuje njezin slučaj. Razočarana je, kazala je, jer tako brzo nije reagiralo Ministarstvo uprave i njihova ispekcija jer je i njima sve prijavila. Pravo je pitanje zašto je ona otjerana 7. veljače 2013. sa svog radnog mjesta, a na njezino mjesto raspoređen drugi službenik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 10:05