PROSLAVA U SRBU

Moćna Srpkinja otkrila legendarnog Titovog fiću

 Željko Huljev/Jure Mišković/CROPIX

SRB - Posebnu pozornost na današnjoj svečanosti otkrivanja spomenika u Srbu, možda više i od samih prosvjednika i sudionika svečanosti, privukla je Milka Forcan, donedavno desna ruka srpskog tajkuna Miškovića i rođena Beograđanka koja je po ocu podrijetlom iz Srba.

Jutarnji je pritom gostoljubivo primila u svoju vilu te istaknula donaciju za obnovu spomenika, a razlaz s Miškovićem nije htjela komentirati. Usput nam je u vrtu kuće pokazala fiću iz 1962. koji je te godine u Beogradu Titu osobno darovao vlasnik Fiata, Gianni Agnelli, i koji je sada u vlasništvu njezina rođaka Jose Mileusnića, te fotografiju s mjesta događaja.

Milka Forcan nedavno je nakon 20 godina rada u najvećoj srpskoj tvrtki Delta Holding, u kojoj je bila potpredsjednica, objavila da napušta kompaniju i osniva vlastitu. Srpski mediji smatraju da je njezin odlazak još jedan znak da se ta tvrtka nalazi u velikim poslovnim problemima.

Zbog oko 300 prosvjednika okupljenih oko tri pravaške stranke i nekolicine braniteljskih udruga, Srb su od ranih jutarnjih sati “okupirale” jake snage MUP-a čiji su pripadnici uoči proslave na samom terenu, točnije ispod brda na kojemu se nalazi spomenik, tijelima i metalnim ogradama napravili tri koridora.

Josipović: S ponosom stavite partizanske kape, one nose poruke ljubavi!

Prvim su se nesmetano mogli kretati svi mještani i dio gostiju koji su se akreditirali kao antifašisti. Drugi koridor na zapriječenoj glavnoj ulici bio je rezerviran za oko 300 pristiglih prosvjednika i vodio ih je u ograđen i dobro čuvan prostor, a treći je koridor iza samog brda bio svojevrsni tajni put kojim su se na središnji plato dovezli predsjednik Josipović i ostali uzvanici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 17:27